día de san valentín

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και όλοι οι ερωτευμένοι του κόσμου γιορτάζουν . Όλου του κόσμου ? Μάλλον όχι, αφού φαίνεται η Ελλάδα να είναι εύκολο ‘θύμα’ εμποροεορτών, κάτι που δε συμβαίνει απολύτα με τον ισπανόφωνο κόσμο.

Προς ενημέρωσή σας λοιπόν : πολλές ισπανόφωνες χώρες δε γνωρίζουν καν την ύπαρξη αυτής της εορτης, σαν γιορτή των ερωτευμένων – αν και όλες καθολικές – . Απλά οι άνθρωποι αυτή τη μέρα τιμούν έναν Αγιό τους, τον Άγιο Βαλεντίνο.

Στη Βολιβία και στην Κολομβία αυτή η εορτη των ερωτευμένων δεν υφίσταται καν. Στην Αργεντινή , από την άλλη, μπορεί η σημερινή μέρα να αποκαλείται ‘Día de los Enamorados’, ήτοι ‘μέρα των ερωτευμένων’, όμως κανείς δεν κάνει δώρα ούτε στέλνει κάρτες και λουλούδια στο ταίρι του , ένα έθιμο καθαρά αγγλοσαξονικό.

Η Ισπανία είναι η πιο μοντέρνα από όλες τις άλλες χώρες, αφού από τον προηγούμενο αιώνα εορτάζει επισήμως την ημερα του Αγίου Βαλεντίνου σαν ημέρα των ερωτευμένων. Μη φανταστείτε , όμως, ότι τα πράγματα είναι όπως εδώ. Πολύ πιο συγκρατημένοι και αρκετά πιο αδιάφοροι απέναντι σε αυτήν την γιορτή μοιάζουν οι φίλοι μας οι Ισπανοί , που φαίνεται να έχουν ξεπεράσει το σύνδρομο της ‘ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου’ !

Κατηγορία: ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ κενη κατηγορια ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon