chili con carne

To chili con carne είναι μία από τις πιο διάσημες μεξικάνικες σπασιαλιτέ. Η γεύση του είναι πολύ ιδιαίτερη -και χαρακτηριστική της τοπικής κουζίνας-, ενώ η παρασκευή του δεν είναι καθόλου δύσκολη. Η συνταγή που παραθέτουμε είναι αυθεντική, γνήσια και …νοστιμότατη !!!!!!!!


Υλικά:

1/2 κιλό κιμας μοσχαρίσιος
1 κονσέρβα έτοιμα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μετριες τομάτες κόκκινες
1 μικρός πελτές τομάτας
1 κοφτή κουτ.σούπας τσιλι (όσο αντέχετε, δηλαδή)
λίγο κυμινο
λίγος κόλιανδρος
λίγο πιπέρι
1 κόκκινη πιπεριά
λίγο ταμπάσκο κλασικό ή πιπεριάς jalapeño
αλάτι

Παρασκευή:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε τον κιμά. Τον αφήνουμε για λίγη ώρα ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε μέσα όλα τα μπαχαρικά και το ταμπάσκο, μαζί με την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες. Προσθέτουμε τις τομάτες που τις έχουμε κόψει σε κύβους και τον πελτε (το πολύ μικρό βαζάκι, κανονικά το φαγητό έχει πολύ τομάτα, αλλά εάν δε μας αρέσει βάζουμε λιγότερο πελτέ). Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση.

Μετά προσθέτουμε την κονσέρβα με τα φασόλια (τα οποία έχουμε προηγουμένως ξεπλύνει καλά ώσπου να σταματήσουν να αφρίζουν) και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε ανοιχτή κατσαρόλα (οι Μεξικάνοι ΠΑΝΤΑ μαγειρεύουν τον κιμά σε ανοιχτή κατσαρόλα) μέχρι να το δούμε να σκουραίνει και να έχει ψηθεί καλά ο κιμάς ( 25-30 λεπτα).

Σερβίρουμε πάνω σε λευκό κλασικό ρύζι.

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ
12 Comments
  1. 13 έτη ago
    Meet-sos (eL GitaNo NegRo)

    Και σαν σάλτσα στην μακαρόνάδα ταιριάζει αυτό. (χωρίς τα φασόλια)

  2. 13 έτη ago
    Rosa

    εσυ το εχεις φαει αυτο τυχερουλη

  3. 13 έτη ago
    juan_griego

    Αυτό είχα φάει σε texmex πριν κανα μηνα και είχα προβλήματα (ο νοών νοείτω!)

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon