mole poblano

To Mole Poblano είναι το εθνικό φαγητό του Μεξικό !!!!! Πολλοί από εσας μπορεί να παραξενευτείτε, αφού στη μεξικανική διατροφή ο περισσότερος κόσμος θεωρεί κυρίαρχο πιάτο οτιδήποτε περιέχει tortilla, κιμά και πολλά λιωμένα τυρια ! Η πραγματικότητα , όμως, απέχει πολύ.

Οι Μεξικάνοι έχουν αυτήν την πολύ ιδιαίτερη σπεσιαλιτέ , που ουσιαστικά είναι ένα πιάτο με κοτόπουλο και πικάντικη σάλτσα σοκολάτας . Η γεύση του είναι πολύ ισορροπημένη και πρωτότυπη και κάθε καλή Μεξικάνα νοικοκυρά οφείλει να ξέρει να το μαγειρεύει.

Το πιάτο αυτό περιέχει 20 συνολικά υλικά, πράγμα πολύ σπάνιο για ένα παραδοσιακό πιάτο. Η ιστορία λέει ότι όταν ένας άγγελος πήγε ξαφνικά σε ένα μοναστήρι του Μεξικό και οι καλόγριες αιφνιδιάστηκαν τόσο που δεν ήξεραν πώς να τον περιποιηθούν. Τότε , άνοιξαν το ντουλάπι και εφτιαξαν ένα γεύμα με όλα τα υλικά που βρήκαν σε αυτό. Ετσι προέκυψε αυτό το εξαιρετικό πιάτο!!!!!!

Εμείς το δοκιμάσαμε και πραγματικά ενθουσιαστηκαμε. Η αλήθεια, .όμως, είναι ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να το βρεις εδώ, καθώς σχεδόν κανένα μεξικάνικο εστιατόριο δε φαίνεται να περιλαμβάνει την εθνική σπεσιαλιτέ της χώρας στο μενού του!!!!!!!!

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ
5 Comments
  1. 13 έτη ago
    Meet-sos (admin)

    Εμείς όμως είμαστε μάγκες και την βρήκαμε στο Κουκάκι

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon