η τιμωρια των σοσιαλιστων

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας υπέστη μεγάλη ήττα στις χθεσινές περιφερειακές εκλογές κερδίζοντας το 27,98% των ψήφων, έναντι 36,25% του Λαϊκού Κόμματος (PP), με καταμετρημένο το 53,09% των ψήφων.

Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές του 2007, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) είχε και πάλι χάσει από το PP με μικρή όμως διαφορά, 34,9% έναντι 35,6%.

Η διαφορά των οκτώ και πλέον μονάδων που παρατηρείται τώρα μοιάζει με τιμωρία των Σοσιαλιστών, που βρίσκονται στην εξουσία από το 2004, λιγότερο από ένα χρόνο πριν τις βουλευτικές εκλογές και την ώρα που η χώρα έχει βυθιστεί στην οικονομική κρίση.

Επιπλέον εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεσπάσει και ένα πρωτοφανές για τα ισπανικά δεδομένα κίνημα διαμαρτυρίας στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες νέοι και κινήματα της νεολαίας που διαμαρτύρονται για την οικονομική και κοινωνική κατάπτωση και δηλώνουν ότι έχουν κουραστεί από την ανεργία, «την διαφθορά των πολιτικών», «την κρίση».

Περίπου 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πάλι το βράδυ του Σαββάτου στην Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης, όπου ο καταυλισμός από λινάτσες και τέντες των «αγανακτισμένων» νέων έχει γίνει η καρδιά της αμφισβήτησης, επικρίνοντας έντονα τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Εν μέσω της οικονομικής κρίσης η οποία ξέσπασε το 2008, η ανεργία βρίσκεται στο 21,3% και των νέων μεταξύ 18 και 25 ετών εκτιμάται πως ξεπερνά το 40%.

Πηγή:tanea.gr

Κατηγορία: ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon