ευκολη συνταγη για quesadilla

H quesadilla είναι αγαπημένο σνακ των φίλων μας των Μεξικάνων, με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη παρουσία τυριού (queso=τυρί), τη θεσπέσια γεύση και την εύκολη σχετικά παρασκευή. Σήμερα θα σας πω μία πολύ εύκολη δική μου συνταγή για πεντανόστιμη quesadilla στο άψε σβήσε, χωρίς κανένα απολύτως περιθώριο αποτυχίας.

Υλικα
1 πακέτο έτοιμες tortillas μεγάλες από το supermercado (θα χρειαστούμε δυο)
1 ντομάτα
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κόκκινη πιπεριά
1/4 του κιλού τυρί cheddar

Παρασκευή
Kόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια, αφαιρώντας όσο γίνεται το ζουμί της. Κάνουμε το ίδιο με την πιπεριά. Παίρνουμε μία tortilla και τοποθετούμε πάνω της , σε όλη την επιφάνειά της, αρκετό τριμμένο τυρί cheddar. Ρίχνουμε πάνω από το τυρί μερικούς κύβους ντομάτας και πιπεριάς και αρκετό καλαμποκάκι. Τελειώνουμε ρίχνοντας και άλλο τριμμένο τυρί απο πάνω. Σκεπάζουμε με άλλη μία tortilla και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στον απλό φούρνο ( με αλουμινόχαρτο από πανω) μέχρι να λιώσει το τυρί μας και να ζεσταθεί η tortilla. Tέλος κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και την απολαμβάνουμε ζεστή.

Προσοχή!: Για την ανωτέρω ποσότητα δε χρησιμοποιούμε όλη την ντομάτα , την πιπεριά και το καλαμπόκι, αλλά περίπου το 1/4 αυτών.

Να σημειώσουμε ότι αντί για tortillas μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αραβική πίττα.

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ
2 Comments
  1. 13 έτη ago
    Maggy

    Πανεύκολη φαίνεται! Θα την δοκιμάσω προσεχώς! :laugh:

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon