EL SR. ROJO – PAPÁ FIRMA DESPIDOS

Άλλο ένα παράδειγμα ισπανικού χιπ-χοπ με κοινωνικό στίχο. Ο Εl Sr. Rojo (κατά κόσμον Mario Gaitán) είναι ένας ράπερ από την Μαδρίτη. Γεννημένος το 1975 στις φτωχογειτονιές της ισπανικής πρωτεύουσας άρχισε από πολύ νωρίς να ασχολείται με το χιπ χοπ.

Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 ακούγεται στο επίσημο soundtrack του ντοκυμαντέρ “Βagdad Rap”, το οποίο καταδικάζει τον πόλεμο στο Ιρακ. Το πρώτο του όμως βήμα στην δισκογραφία έρχεται το 2005 με την συνεργασία του με τους Violadores del Verso. Oι στίχοι του Εl sr. Rojo είναι πεσιμιστικοί, σκοτεινοί με κοινωνικά μηνύματα.

Το κομμάτι που ακολουθεί κυκλοφόρησε το 2008 και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ “Μadrid Aprieta”. Είναι σχετικά με την κατεδάφιση του γκέτο El Salobral της νότιας Μαδρίτης το Μάρτιο του 2007 από την δημοτική αρχή της πόλης.

Στο βίντεο περιλαμβάνονται πλάνα από την επιχείρηση κατεδάφισης με τους κατοίκους να παρακολουθούν την διαδικασία ενώ ο Εl Sr. Rojo εμφανίζεται κάτω από τους πανύψηλους υπερσύγχρονους ουρανοξύστες της Μαδρίτης υπό κατασκευή, τονίζοντας έτσι την αντίθεση ανάμεσα στις δυο διαφορετικές όψεις της μεγαλούπολης.


Κατηγορία: ΜΟΥΣΙΚΗ
7 Comments
  1. 13 έτη ago
    Meet-sos (admin)

    κακή φωνή και μέτριο flow….

  2. 13 έτη ago
    Rosa

    μου θυμιζει το μικρο νικολα

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon