“antitaurina” εναντιων των ταυρομαχιων

Οι ταυρομαχίες (το πασίγνωστο αυτό έθιμο σε Ισπανία και Λατ.Αμερική) δέχονται έντονη κριτική και αποδοκιμασίες από ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων, οι οποίοι τις χαρακτηρίζουν ως ένα βάρβαρο, αιμοδιψές αγώνισμα.

Οι ακτιβιστές πιστεύουν πως τα ζώα δεν θα έπρεπε να τυραννώνται, θανατώνονται ή κακοποιούνται για λόγους διασκέδασης.

Ο ταύρος υφίσταται έναν αργό, αποτροπιαστικό θάνατο. Μια ομάδα οργανώσεων των δικαιωμάτων των ζώων έχει αναλάβει αντι-ταυρομαχική δράση στην Ισπανία και σε άλλες χώρες. Στα Ισπανικά, η αντίθεση στην ταυρομαχία αναφέρεται ως antitaurina.

Τον Αύγουστο του 2007, η κρατική Ισπανική τηλεόραση ακύρωσε όλες τις ζωντανές μεταδόσεις ταυρομαχιών καθώς η μετάδοσή τους κρίθηκε ιδιαιτέρως βίαιη για τα παιδιά που μπορεί να τις παρακολουθούσαν.

Η ταυρομαχία έχει απαγορευθεί σε πολλές χώρες, και όσοι λάβουν μέρος σε αυτή προφυλακίζονται για βαρβαρότητα απέναντι στα ζώα. Στις 28 Ιουλίου του 2010 το κοινοβούλιο της Καταλονίας ψήφισε την απαγόρευση των ταυρομαχιών στην περιφέρεια, με νόμο που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2012.

Εκτιμάται πως το 70% όσων παρακολουθούν ταυρομαχίες στην αρένα της Βαρκελώνης είναι τουρίστες, καθώς οι κάτοικοι αντιδρούν στη συνέχιση της βαρβαρότητας. Διάφορες άλλες πόλεις στην Ισπανία έχουν απαγορεύσει τις ταυρομαχίες, ενώ υπάρχουν καμπάνιες για το κλείσιμο των σχολών ταυρομαχιών όπου μικρά παιδιά προπονούνται θανατώνοντας νεαρά μοσχάρια.

ΠΗΓΗ ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ

Διαμαρτυρία κατά των ταυρομαχιών, στη Σαραγόσα

Διαμαρτυρία κατά των ταυρομαχιών, στη Βαρκελώνη

Αλλες φωτογραφίες

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon