ΚΤΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΩΝΥΜΙΕΣ 2

Μετά από καιρό θα ξαναδούμε τις κτητικές αντωνυμίες. Για να θυμηθείτε όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής για αυτές , μπορείτε να ανατρέξετε στο προηγούμενο θέμα αυτών.

mano negra – bala perdida (video oficial)

Σήμερα θα ακούσουμε το… συνονθύλευμα ‘Bala Perdida’ από τους πασίγνωστους Mano Negra, το παλιό συγκρότημα του Manú Chao. Απολαύστε το μαζί με το όμορφο video clip που το συνοδεύει.

erreway-rebelde way

Ας ακούσουμε σήμερα ένα νεανικό κομμάτι που μας έρχεται από την αργεντίνικη σειρά ‘rebelde way’, που έκανε πάταγο και στη χωρα μας πριν λίγα χρόνια. Το βίντεο είναι ουσιαστικά οι τίτλοι αρχής της σειράς. Θα ακολουθήσει μετάφραση των στίχων σε σχόλιο.

alejandro sanz – amiga mía (video oficial)

Σήμερα θα δούμε ένα πολύ ωραιο video από τον Ισπανό Alejandro Sanz. Το κομμάτι ονομάζεται ‘amiga mía’ και στο video περιέχονται οι αγγλικοί υπότιτλοι. Απολαύστε το!

jénnifer lópez – si ya se acabó

Σήμερα θα ακούσουμε ένα παλιό , αλλά όμορφο τραγούδι από την χολυγουντιανή σταρ Jénnifer López, που ως γνωστόν είναι πορτορικανής καταγωγής. Το κομμάτι είναι από τον δίσκο “J.Lo” , που είχε κυκλοφορήσει το 2001. Απολαύστε το!

lucio dalla – atento al lobo (video oficial)

Ο μεγάλος Ιταλός τραγουδιστής Lucio Dalla , έφυγε από τη ζωή προχθές αφήνοντας πίσω του εκατομμύρια θαυμαστών. Σήμερα θα ακούσουμε τη μεγάλη του επιτυχία ‘attenti al lupo’ στην ισπανική της εκδοχή. Θα ακολουθήσει μετάφραση των στίχων σε σχόλιο.

Περιγραφη εμφανισης και χαρακτηριστικων

Έχουμε κατά καιρούς σε διάφορα μαθήματα μας λεξιλόγια περί της εμφάνισης και των χαρακτηριστικών… Στο σημερινό μάθημα μας όμως θα συνοψίσουμε με ποια ρήματα συνοδεύονται σε κάθε περίπτωση (πότε με το “ser” και πότε με το “tener”)

la noche de los muertos vivientes

Η ταινία ‘ Η νύχτα των ζωντανών νεκρών ‘ προβλήθηκε στις αίθουσες το 1990 (ουσιαστικά επρόκειτο για remake ταινίας του ‘ 68) και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Στον Ισπανόφωνο κόσμο, μάλιστα, ετυχε μεγαλύτερης αποδοχής απο ό, τι στη χώρα μας.
close
Facebook IconTwitter Icon