Ο Μπαρμπα Μητσος στην Ισπανια: Μερα 4η

Η τέταρτη ημέρα ξημέρωσε στον ουρανό της Ισπανίας. Ο αδελφός του Μπαρμπα – Μήτσου κίνησε για μία δουλειά που είχε (για αυτόν τον λόγο ήρθε άλλωστε στη χώρα) και ο Μήτσος σηκώθηκε για να πάει να πάρει το τραίνο να επισκεφθεί την κοντινή (στο Αλικάντε) γραφική Αλτέα!

ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ – 12/12/2011

Κινάει λοιπόν ο Μητσάρας κατά τις 10 – 11 το πρωί να πάρει το τραμ – μετρό (εντός του Αλικάντε είναι τραμ, έπειτα μετατρέπετε σε μετρό).Τα δρομολόγια ήταν αρκετά συχνά , παρόλο που τα τραίνα ήταν μεγάλα και το ταξίδι έως την Αλτέα (με αρκετές ενδιάμεσες στάσεις) ήταν γύρω στα 70 λεπτά. Μπήκε λοιπόν ο αγαπητός μας στον συρμό και μετά από μία ωρίτσα και κάτι έφτασε στην Αλτέα.

ΑΛΤΕΑ – ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Με το που φτάνει στον σταθμό της Αλτέα, ο φίλος μας βγαίνει σε έναν δρόμο τον οποίο άμα τον έπαιρνες προς τα πάνω έβγαινες στο «παλιό χωριό» , άμα τον έπαιρνες προς τα κάτω έβγαινες στην παραλία…. Ε, το λοιπόν, ο δικός μας είπε να τον πάρει προς τα πάνω!! Πάνω λοιπόν, μετά από πολλά σκαλιά – ξέρετε, αυτά που είναι σαν πλακόστρωτα – , φτάνει στο «παλιό χωριό». Το παλιό χωριό είναι καλοδιατηρημένο με το πλακόστρωτο του (μιλάμε για πολύ πλακόστρωτο σε όλη την ανηφόρα), τα παραδοσιακά του λευκά σπίτια (έχουν αρκετές ομοιότητες με τα Κυκλαδίτικα).

Αφού λοιπόν έκανε την βόλτα του στα παραδοσιακά πλακόστρωτα σοκάκια της Αλτέα, ο Μήτσος είπε να κάνει μία στάση για να ξαποστάσει σε μία εκκλησία που βρίσκεται ψηλά ψηλά, από όπου υπάρχει και πολύ ωραία θέα προς τη θάλασσα κάτω. Πολύ γραφική η Αλτέα πραγματικά… και πιθανότατα κάνοντας μία βόλτα εκεί να νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην παλιά πόλη ενός Ελληνικού νησιού.

Η Altea είναι γνωστή ως «το χωριό των καλλιτεχνών» οπότε ο Μήτσος (ως πηγαία αρτίστα στο χώρο της μουσικής, του τραγουδιού, της σάτιρας και του τρόλλινγκ) δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί την σχετική αυτή «μικρή Μέκκα» των καλλιτεχνών. Α, μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι μπήκε και σε ένα μάρκετ ο Μητσάρας και ψώνισε ένα μεγάλο τσορίθο για τη Ρόσα, το οποίο το τρώει κάθε μέρα πλέον στην Ελλάδα σε διαφορετική κάθε φορά συνταγή.

Ορίστε και μία άποψη του «poble antiguo» της Αλτέας.
(δείτε επίσης και την μικρογραφία του άρθρου)

Αφού λοιπόν ο Μπάρμπας περπάτησε και ήπιε και το καφεδάκι του στο «παλιό χωριό» της πόλης ετούτης, είπε να κατέβει να επισκεφθεί την παραλία. Ε, λοιπόν τα δύο μέρη μεταξύ τους είναι… η νύχτα με την μέρα!! Η περιοχή της παραλίας είναι κάργα τουριστική με τις γνωστές Αγγλοσαξωνικές τύπου καφετέριες, τις γραφικές (με την κακή έννοια) Ισπανικές ταβέρνες και με μία θάλασσα που δεν σου γέμιζε και το μάτι… Σαν την Γιωργιούπολη στα Χανιά ένα πράμα!! Ο Μήτσος πάντως ακόμα και εκεί καβατζώθηκε… βρήκε μία καφετέρια παρακμιακή με ποτήρι κρασί + τάπας = 1€ (ναι, σωστά διαβάσατε) και έκανε ζωάρα!!!!

Απόγευμα προς βραδάκι, ο ήρωας μας είπε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής μετά από τόση ζωάρα που έκανε σε άνω και κάτω Αλτέα! Ο γυρισμός εξίσου εύκολος. Στο ξενοδοχείο, αράξανε λοιπόν λίγο με τον αδερφό του το βραδάκι και μετά ύπνος και ξεκούραση… την επόμενη θα επέστρεφαν πάλι Βαρκελώνη!!!

του μπι κοντίνιουντ…

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ
No Comments

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon