Ο Μπαρμπα Μητσος στην Ισπανια: Μερα 1η

Όπως πλέον γνωρίζετε όλοι από τα προηγούμενα post μου κτλ, το πενθήμερο 09 – 14 Δεκεμβρίου βρισκόμουν σε ταξίδι αναψυχής στην Ισπανία. Αυτή η θεματική εβδομάδα τιτλοφορείται ως «Ο Μπάρμπα Μήτσος στην Ισπανία» και είναι αφιερωμένη σε αυτό μου το ταξιδάκι.

Κάθε μέρα λοιπόν θα σας αναφέρω εντυπώσεις, εμπειρίες και παρατηρήσεις από την επίσκεψη μου στις αυτόνομες κοινότητες της Καταλονίας και της Βαλένθια. Η αναφορά προς το πρόσωπο μου θα γίνεται σε τρίτο πρόσωπο για λόγους σεβασμού και ευγένειας προς το πρόσωπο μου, καθώς και για λόγους αφηγητικούς!

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ – 09/12/2011

Ο Μπάρμπα Μήτσος ξυπνάει πρωί πρωί για να πάρει το μετρό να πάει στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Σήμερα ταξιδευει για Ισπανία! Ένα ταξίδι το οποίο ονειρευόταν καιρό να το κάνει, επιτέλους θα το πραγματοποιήσει, συνδυάζοντας το με μία επαγγελματική υποχρέωση του αδελφού του εκεί.

Ο Μήτσος επιβιβάζεται σε μία άνετη πτήση της Aegean (στην οποία του προσέφεραν και πρωινό με ομελετίτσα και ψιλοκομμένα φρουτάκια) και έπειτα από περίπου τρεις ώρες προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης.

Μπορεί να είναι κλασσικός Ελληναράς με φαλάκρα, κοιλούμπα και μουστάκι, αλλά παρόλα αυτά ο Μήτσος είναι αρκετά οργανωτικός στα ταξίδια του. Έτσι είχε κρατήσει σημειώσεις από πριν και ήξερε πώς να πάει στο ξενοδοχείο στο οποίο είχε ήδη στείλει mail από τις προηγούμενες ημέρες για να ρωτήσει την διαθεσιμότητα.

Σκάει λοιπόν ο Μπάρμπα Μήτσος στο ξενοδοχείο και ανακαλύπτει ότι είναι κάτι σαν youth hostel για νεολαίους. Αγχώθηκε λίγο γιατί σκέφτηκε: «Κοτζαμάν Μπάρμπας, θα με δεχτούνε εδώ τα παρτυανιμαλούδια;». Τέλος πάντων με τα πολλά δέχτηκαν και κοιμήσαν σε ένα δωματιάκι τον παππούλη, ο οποίος εξεπλάγησε από το συνδυασμό των ανέσεων και της ποιότητας του χόστελ (δωρεάν ΗΥ και ίντερνετ, απλό πρωινό με δημητριακά, καθαριότητα γενική, επιλογές για δωρεάν tours στην πόλη) σε σχέση με την τιμή (από 15 εώς 25 ευρώ, ανάλογα αν θες να κοιμηθείς μόνος η με άλλους).

Πρώτη αναγνωριστική βόλτα στην πόλη της Βαρκελώνης

Μεσημέριασε λοιπόν, καλή η ημέρα, έτσι λοιπόν σκέφτηκε ο ήρωας μας να βγει μία πρώτη αναγνωριστική βόλτα στην φημισμένη αυτή πόλη. Το χόστελ ήταν σχετικά κοντά στο κεντρικό δρόμο «las ramplas» ανάμεσα στο κέντρο και στην Ασιατική συνοικία οπότε δεν δυσκολεύτηκε να κινηθεί εύκολα κεντρικά και να βγει στην «λας ράμπλας». Από εκεί ανέβηκε προς την Πλάθα Καταλούνια (σε συνδυασμό με μία γρήγορη βόλτα από την Γότθικη Συνοικία). Φτάνοντας στην Πλάθα Καταλούνια είχε ήδη μείνει αρκετά εντυπωσιασμένος από την γενικότερη «πρώτη εικόνα» της πόλης αυτής.



Στον γυρισμό, ανακάλυψε την λαϊκή αγορά της Μποκερία (πολύ πιο κυριλέ από τις δικές μας λαϊκές αγορές) από την οποία αγόρασε και ποικιλία μαγειρεμένων οσπρίων την οποία και κατανάλωσε για μεσημεριανό αφού γύρισε στο δωμάτιο του για ξεκούραση και σιέστα!!



Απογευματάκι και ο Μητσάρας αποφάσισε να πάει μία βόλτα προς την άλλη πλευρά της πόλης. Πήρε λοιπόν έναν κεντρικό δρόμο προς τα κάτω (δεν θυμάται ποιόν), ρώτησε με τα σπαστά Ισπανικά του έναν περαστικό που βγάζει το μονοπάτι και ο περαστικός του απάντησε «Στην Πλάθα ντε Εσπάνια». Ο Μήτσος λοιπόν, αφού αγόρασε λίγα μανταρίνια από έναν Πακιστανό μανάβη που συνάντησε στο δρόμο, συνέχισε την πορεία του.

Φτάνοντας στην Plaza d’Espanya αντίκρισε ένα πολύ ωραίο θέαμα μπροστά του… Μία επιβλητική πλατεία, ένα πανύψηλο κτίριο και στο βάθος το εθνικό μουσείο τέχνης της Καταλονίας (Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Ανέβηκε λοιπόν σε εκείνο το ψηλό κτίριο (είσοδος 1 ευρώ!) που δεν θυμάται ή δεν έμαθε ποτέ πως λέγεται και αντίκρισε την πολύ ωραία θέα!! Πάρκο από πίσω, φάτσα η πλατεία και στο βάθος το μουσείο των τεχνών.

Επειτα έκανε και μία βόλτα έξω και γύρω από το μουσείο των τεχνών για να χαζέψει. Πολύ ωραίος χώρος, κόσμος και περιβάλλον. Επίσης το μέρος γέμισε με ήχο αφού ένας ταλαντούχος πλανόδιος κιθαρίστας τραγουδούσε παραδοσιακά Ισπανικά και Καταλανικά τραγούδια.



Αφού νύχτωσε , το μπαρμπάδακι μας γύρισε πίσω στο τσαρδάκι του. Το βράδυ όμως είπε να βγει μία τσάρκα στην Γότθικη Συνοικία για μια μπύρα. Αφού έφαγε καθοδόν ένα «Bocadillo με Tortilla» πήγε σε ένα καφέ μπαρ στο οποίο δοκίμασε τις αρκετά καλές μπύρες «Estrella» και «San Miguel». Επιστροφή νωρίς και ξεκούραση… Αλλωστε ο κόπος ήταν πολύς από το ταξίδι και τις βόλτες.

Του μπι κοντίνιουντ…

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ
1 Comment
  1. 12 έτη ago
    juan_griego

    Ωραίος, με έκανες και γέλασα χαχα :-D

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon