ποσον καιρο θα σου παρει να μαθεις ισπανικα?

Αυτή η ερώτηση, όπως καταλαβαίνετε, αγαπητοί μας αναγνώστες, δεν έχει μία μοναδική απάντηση. Εμείς, όμως, σίγουρα, μπορούμε να σας δώσουμε κάποιες γενικότερες πλροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει από την εμπειρία μας! Από εκεί και πέρα, το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τον καθένα.

Στα Ισπανικά, όπως και σε όλες σχεδόν τις γλώσσες πλέον, τα επίπεδα γνώσης είναι συγκεκριμένα, διαβαθμισμένα και είναι τα εξής:

  • A1
  • A2
  • B1
  • B2
  • C1
  • C2

Τα βασικά διπλώματα του Instituto Cervantes είναι:

  • Inicial (επίπεδο Β1)
  • Ιntermedio (επίπεδο B2)
  • Superior (επίπεδο C2)

Τελευταία έχουν κάνει την εμφάνιση τους και διπλώματα των άλλων επιπέδων, τα οποία, όμως, εγώ προσωπικά θεωρώ εντελώς περιττά, αφού όλοι εμείς τα καταφέρναμε μέχρι πρότινος μια χαρά και χωρίς αυτά.

Ας δούμε τώρα ποιος είναι – κατά την άποψη μου πάντα – ο κατάλληλος χρόνος προετοιμασίας για κάθε δίπλωμα.

Inicial
Το Inicial είναι ένα γενικά βατό δίπλωμα που πιστοποιεί τη βασική γνώση των Ισπανικών. Ο χρόνος προετοιμασίας μπορεί να κυμανθεί από το μισό (με εντατικά μαθήματα) ως το ένα έτος. Περαιτέρω χρόνος δε χρειάζεται.

Intermedio
Το Intermedio (ή Básico για τους παλαιότερους) αντιστοιχεί σε επίπεδο γνώσης B2, δηλαδή καλή γνώση των Ισπανικών. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι ένα έτος.

Superior
Το Superior είναι το ανώτερο πιστοποιητικό γνώσης της Ισπανικής, αντιστοιχεί σε επίπεδο C2 και είναι ένα αρκετά απαιτητικό δίπλωμα. Ο χρόνος προετοιμασίας κυμαίνεται από 1 έως 1,5 έτος.

Αυτά λοιπόν για σήμερα.  Για οποιαδήποτε σχετική απορία, περιμένω τα σχόλια σας!

Κατηγορία: ΣΧΟΛΕΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ
7 Comments
  1. 13 έτη ago
    juan_griego

    Εγώ το Μάιο θα δώσω Inicial και ελπίζω να μπορώ να δώσω αν κάνω το επόμενο καλοκαίρι μαθήματα, να δώσω και το Ιntermedio

    • 13 έτη ago
      Meet-sos (admin)

      αν ξεκινησεις τωρα, πιστευω το νοεμβρη θα εισαι ετοιμος για ιντερμεδιο… κι εγω για νοεμβρη το κοβω

    • 13 έτη ago
      Rosa

      μια φιλικη συμβουλη
      αφιερωσε μισο ακαδημαικο ετος στο ινιθιαλ που ειναι πολυ ευκολο και ενα ολοκληρο στο ιντερμεδιο
      μην κανεις το αντιθετο γιατι θα την πατησεις

  2. 13 έτη ago
    juan_griego

    Λες Ρόζα? Καλά δεν ξέρω, στα πορτογαλικά στα 2 χρόνια έδωσα για ιντερμέδιο. Λογικά κάτι τέτοιο θα γίνει και στα Ισπανικά. Ετσι και αλλιως τα καλοκαίρια δουλεύω και δεν έχω πολύ χρόνο και όρεξη για διάβασμα.

  3. 6 έτη ago
    Bookie

    Γεια σας
    Επειδή έχω σκοπό να μεταναστεύσω στην Αργεντινή τον Αύγουστο που θα έρθει (έχω πάει πολλές φορές στη ζωή μου) αλλά δεν μιλάω καθόλου ισπανικά ήρθε η ώρα να καθίσω να διαβάσω να τα μάθω. Δεν με ενδιαφέρουν τα διπλώματα θέλω όμως μέχρι τον Αύγουστο να μιλάω όσο το δυνατόν καλύτερα, να διαβάζω όσο το δυνατόν καλύτερα και να γράφω όσο γίνεται καλύτερα. Τι να κάνω; Πως μπορώ να πετύχω το καλύτερο που μπορώ; (Ωραία τα ισπανικά, αλλά τα ισπανικά της λατινικής Αμερικής τα προτιμώ περισσότερο. Μου κάθεται καλύτερα το σερβέσα από το θερβέθα.

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon