Ο Μπαρμπα Μητσος στην Ισπανια: Μερα 3η

Ο Μήτσος ξύπνησε νωρίς. Αν και ήξερε τον δρόμο για τα ΚΤΕΛ της Βαρκελώνης, ήθελε να ξυπνήσει πουρνό πουρνό το μπαρμπαδάκι μας. Συνήθεια από τα τοπικά παραδοσιακά καφενεία στο Γιουνανιστάν με τον πρωινό Τούρκικο καφέ με καϊμάκι.

ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ – 11/12/2011

Τα ΚΤΕΛ βρισκόντουσαν κοντά στην αψίδα του θριάμβου, στο Πάρκο της Θιουδατέλλα (μέρος που επισκέφθηκε ο ήρωας μας την προηγούμενη ημέρα, αλλά ο συντάκτης των σχετικών άρθρων παρέλειψε να αναφέρει). Ο Μήτσος μισή ώρα πριν ξεκινήσει το λεωφορείο ήταν ήδη εκεί. Κύριος και πακιστανοντυμένος όπως πάντα. Το λεωφορείο ξεκίνησε κατά τις 10:00 με προορισμό την γραφική Βαλένθια!

Το λεωφορείο της Alsa έφτασε πριν τις 14:00 στην Βαλένθια. Τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την προβλεπόμενη ώρα δηλαδή!! Και να πεις ότι έτρεχε… χαλλλαρά πήγαινε…. Απλά το οδικό δίκτυο εκεί είναι και γαμώ!! Μία που έπιασε δεξιά λωρίδα στην Εθνική οδό όταν βγήκε από την Βαρκελώνη, μία που έφτασε στη Βαλένθια χωρίς σχεδόν να αλλάξει λωρίδα σε όλο το ταξίδι…!!!

Ο Μήτσος εν Βαλένθια επρόκειτο απλά να κάνει μία 5ωρη (περίπου) στάση, πριν ξαναμπεί στο λεωφορείο με τελικό προορισμό το Αλικάντε όπου και θα συναντούσε τον αδερφό του (ο οποίος είχε μεταβεί από το εξωτερικό στο Αλικάντε για μία δουλειά του). Κατεβαίνοντας από το λεωφορείο, ο Μήτσουλας αγχώθηκε για το που θα αφήσει τα πράγματα σε αυτήν την ολιγόωρη στάση. Λογάριασε όμως δίχως την οργανωτικότητα των Ισπανών! Εντός του σταθμού των λεωφορείων υπήρχαν ειδικά ντουλαπάκια στα οποία μπορούσες να φυλάξεις τα πράγματα σου για πολλές ώρες έναντι του ευτελούς αντίτιμου των 4€. Που να τα δει ο Μήτσος αυτά στο Δυτικό Ευρωπαϊκό Πακιστάν στο οποίο ζει… τέλος πάντων, φυλάει τα πράγματα του και ήρεμος πλέον ξεκινάει τη βόλτα του στην Βαλένθια..

ΟΛΙΓΟΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ VALENCIA

Για την Βαλένθια τα λόγια είναι περιττά… ένα στολίδι κατάλληλο για μία ολιγόωρη βόλτα!! Τραβάς μία ευθεία από τον καθεδρικό έως τον σταθμό των τραίνων και χαζεύει το μάτι σου να’ούμε!! Πανέμορφος πεζόδρομος, επιβλητικός καθεδρικός, σπίτια Βενέτικου στυλ διατηρητέα κατοικήσιμα με μπαλκονάκια που προεξέχουν σαν τσουτσούνια, η γραφική παλιά πόλη, η μεγάλη αρένα της πόλης, το αξιοσημείωτο δημαρχείο με την πλατεία του και άλλα πολλά… Από όμορφα κτίρια, σοκάκια και μαγαζάκια άλλο τίποτα αυτή η πόλη. Ο Μπάρμπας μας άραξε σε μία φάση (μετά από πολύ περπάτημα) σε ένα παγκάκι της πλατεία του δημαρχείου να ξαποστάσει – να χαλαρώσει (είναι και τα χρόνια βλέπετε…) κι έπιασε κουβέντα με έναν ντόπιο παππού ο οποίος ουδέποτε είχε περάσει τα σύνορα Βαλένθιας – Καταλονίας!

Ο Μητσάρας γούσταρε κάργα Βαλένθια και λόγω… τιμών!! Σχετικά φθηνά αναμνηστικά (πήρε με το κιλό για τα φιλαράκια του στην Αθήνα) και πολύ οικονομικότερος καφές και φαγητό από την Βαρκελώνη!! Φτιάχτηκε μιλάμε ο Μητσάρας, εβγάλε και τα μονόευρα και τα δίευρα έξω και βουρ για ψώνια… Κατά τις 7 και κάτι όμως έφτασε η ώρα να αποχαιρετίσει την ωραία αυτή μικρή – μεσαία πόλη. Μπήκε στο λεωφορείο για Αλικάντε, όπου και έφτασε κάνα δίωρο αργότερα.

πριν συνεχίσουμε με το Alicante, ας δούμε φωτογραφίες από την Βαλένθια. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν κατά τη σειρά τα εξής “Καθεδρικός, Πλατεία Δημαρχείου, Αρένα της πόλης, μία άποψη από τα σπιτάκια της παλιάς πόλης”



ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΙΚΑΝΤΕ

Κατεβαίνοντας από το λεωφορείο στο Αλικάντε, ο ήρωας μας αντίκρυσε μία «άσχημη» μεγάλη τουριστική πόλη… κάτι σαν την Γιωργιούπολη του Αποκόρωνα των Χανίων σε πολύ μεγαλύτερο μέγεθος! Κι όμως κατά βάθος γνώριζε ότι αυτή η άσχημη μεγαλούπολη έκρυβε μέσα της μία ομορφιά και μία γραφικότητα… και δεν έπεσε έξω!!

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο (καράλουξ και τσάμπα – πληρωμένο από τη δουλειά του αδερφού του.. χαχαχα) και αφού χαιρέτησε και τα είπε με τον αδερφό του μετά από καιρό (ο αδερφός του μένει εκτός Ελλάδος) μπήκε για ένα μπάνιο για να ξεβρωμίσει. Είχε να κάνει μπάνιο από το περασμένο Πάσχα (τα θερινά λουτρά εξαιρούνται). Μετά από ένα τέταρτο βγήκε από το μπάνιο ένας καινούριος Μήτσος: πολύ πιο άσπρος και με δισεκατομμύρια ετοιμοθάνατα (μέχρι προσφάτως ακμαία) μικρόβια πάνω του να ξεψυχάνε ζητώντας στερνό έλεος από τον θεό τους. Ο νέος, καθαρός, Μήτσος λοιπόν ξεκινάει μία τσάρκα, μαζί με τον αδερφό του, για να ανακαλύψουν τα… μυστικά του Alicante…!!

Και τα δύο αδέλφια σύντομα ανακάλυψαν την ομορφιά του Αλικάντε, την οποία αποτελούν οι αυθεντικότερες ταπερίες (ισπανικά ουζερί – καφενεία ας πούμε) με το καλύτερο φαγητό σε φοβερές τιμές!! Τάπας + Ποτήρι μπύρας = 2€ σε παραδοσιακότατο καφενεδάκι με τον μάστορα να κόβει το χαμόν από το μπουτάκι μπροστά στα μάτια σου… Με 15 – 20€ συνολικά έσκασαν στο φαί τα παλικάρια!!! Γύρισαν στην ξενοδοχειάρα λοιπόν με γεμάτα στομάχια και διάθεση για να ξεκουραστούν και να ετοιμαστούν για την επόμενη ημέρα!!

του μπι κοντίνιουντ…

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ
2 Comments
  1. 12 έτη ago
    juan_griego

    “…σπίτια Βενέτικου στυλ διατηρητέα κατοικήσιμα με μπαλκονάκια που προεξέχουν σαν τσουτσούνια” :-D :-D :-D
    Πωπω, πεθανα στα γελια! χαχαχαχαχα

  2. 12 έτη ago
    Rosa

    μην εισαι αδικος γιατι και στη ναξο μια χαρα τα αφησαμε τα πραγματα μας
    τελος παντων
    και μαθε επιτελους οτι την γιωργιουπολη χανιων δεν την ξερει ολος ο κοσμος

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon