Ο Μπαρμπα Μητσος στην Ισπανια: Μερα 5η

Η τελευταία ιστορία που σας χρωστάμε εδώ και κάτι ημέρες. Δεν είχαμε βρει χρόνο να την ανεβάσουμε. Σας την παραθέτουμε σήμερα εκτάκτως παρότι βρισκόμαστε στην θεματική εβδομάδα Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς.

ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ – 13/12/2011

Ξυπνάει ο Μήτσος για να γευθεί την τελευταία του ολόκληρη ημέρα επί Ισπανικού εδάφους. Βέβαια κουτσή η ημέρα διότι μέσα περιλάμβανε και μία 45λεπτη πτήση από το Αλικάντε στη Βαρκελώνη, όπου και θα γινόταν η τελευταία διανυκτέρευση.

Πρωί έφευγε το αεροπλάνο από Αλικάντε. Εύκολη μεταφορά και φθηνή προς το αεροδρόμιο με το αστικό λεωφορείο. Προηγουμένως, είχε προηγηθεί μία βόλτα ψηλά στο κάστρο του Αλικάντε: Καλοδιατηρημένο, τα σκοπευτήρια άθικτα, απείραχτος ο δρόμος που κατεβαίνει προς τη θάλασσα από το κάστρο (για τους στρατιώτες προφανώς), αλλά η εικόνα της μεγαλοαστικής πόλης κάτω στα χάλαγε όλα στο τέλος.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Το αεροπλάνο ήταν ένα πολύ μικρό αεροπλάνο, χωρίς ιδαίτερες ανέσεις. Ε, ντάξει, η πτήση των 50€ ήτανε και διάρκειας 40 – 45 λεπτών… πάλι καλά δηλαδή!! Κατόπιν της προσγείωσης, ο Μπαρμπά Μήτσος με τον Κυρ Κώστα (τον αδερφό του) πήγαν στο ξενοδοχείο εύκολα και γρήγορα (είχαν περισσέψει διαδρομές στην Τ-10 κάρτα του Μήτσου) για να αφήσουν τα πράγματα τους και να κάνει ο Κυρ Κώστας μία πρώτη γνωριμία με την μαγευτική Βαρκελώνη!

Με την μετέπειτα βόλτα στην γότθικη παλιά συνοικία της πρωτεύουσας της Καταλονίας, η αλήθεια είναι ότι, αν και ο Κυρ Κώστας εντυπωσιάστηκε, περίμενε να δει ακόμα περισσότερα εντυπωσιακά πράγματα, κυρίως λόγω των περιγραφών του Μήτσου όλες αυτές τις μέρες… Βέβαια έπειτα, επισκεπτόμενοι και τον φοβερό ναό της Sagrada Familia αναθεώρησε… ή μάλλον επιβεβαιώθηκε ο Μητσάρας!!

Αργότερα, ο Κυρ Κώστας ο προφέσορας προτίμησε να κάτσει στο ξενοδοχείο (4άρι ξενοδοχείο για μία κουτσή διανυκτέρευση – θα μπορούσαμε να μείνουμε και σε ένα προχειρότερο) για να κάνει κάτι δουλειές του, ενώ ο Μήτσος βγήκε για μία τελευταία μπυρίτσα στην γότθικη συνοικία , για να αποχαιρετήσει και την Ισπανία και το ωραίο αυτό πενθήμερο.

Την επομένη το πρωί τα αδέλφια αναχώρησαν με προορισμό την Αθήνα. Το πολύ ωραίο πενθήμερο έλαβε τέλος. Ο Μήτσος, ήδη άρχισε να σκέφτεται την επόμενη του επίσκεψη στην Ισπανία, παρέα με τη Ρόσα αυτή τη φορά.

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ
2 Comments
  1. 12 έτη ago
    Rosa

    σιγα μην εχανε την ευκαρια για μπυριτσα ο μπαρμπα μητσος :-*

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon