Εκφρασεις με το “estar” / Expresiones con Estar (2)

Σήμερα, αγαπητοί μας φίλοι, θα δούμε μερικές ακόμα λέξεις και εκφράσεις που χρησιμοποιούνται με το “estar” και τι κατάσταση δηλώνει η καθεμία. Οι σημερινές είναι λίγο πιο δύσκολες και ίσως λιγότερο συνηθισμένες (αν και αυτό είναι σχετικό).

tango greco

To Tango Greco είναι ένα CD που κυκλοφόρησε το 2007 από τη δισκογραφική εταιρεία Universal. Ο δίσκος αυτός περιλαμβάνει μερικά από τα γνωστότερα ελληνικά τραγούδια Tango, ενώ κυκλοφόρησε τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή αγορά.

χρηση της προσαρμοσμένης αναζήτησης του site

Σήμερα, πριν από το κανονικό μας μάθημα, θα δούμε και ένα “εκπαιδευτικό” άρθρο για την εντός site λειτουργία. Θα δούμε πως χρησιμοποιούμε την προσαρμοσμένη αναζήτηση ούτως ώστε να βρούμε κάποια συγκεκριμένα μαθήματα, τραγούδια, άρθρα κτλ μέσα στο castellano.

ΑΝΩΜΑΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ Δ’ – ΤΟ ΡΗΜΑ “DAR”

Ακόμα ένα βασικότατο και καθημερινό ρήμα που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία της μικρής ανωμαλίας…!!! Ας δούμε λοιπόν σήμερα τον ενεστώτα του ρήματος Dar (δίνω)

ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ – ΥΛΙΚΑ / EL MATERIAL

Ας δούμε λοιπόν σήμερα ορισμένες λεξούλες , οι οποίες αφορούν τα πιό γνωστά υλικά… κυρίως αυτά εκ των οποίων αποτελούνται τα ρούχα μας ή κάποια βασικά άλλα πράγματα της καθημερινότητας μας.

carlos santana

O Carlos Santana γεννήθηκε στο Μεξικό το 1947. Οι φτωχοί γονείς του γρήγορα αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στις Η.Π.Α. για μια καλύτερη τύχη. Ο μικρός , τότε, Κάρλος είχε την ευκαιρία να έλθει σε πιο κοντινή επαφή με τη ροκ μουσική -που τόσο αγαπούσε- και που στο Μεξικό ήταν ουσιαστικά

para no perderte – espinoza paz (video oficial)

Σήμερα θα ακούσουμε ένα όμορφο τραγούδι από τον γνωστό Μεξικανό καλλιτέχνη Espinoza Paz. Το κομμάτι ονομάζεται Para no Perderte και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στον ισπανόφωνο κόσμο. Θα ακολουθησει μετάφραση των στίχων σε σχόλιο.

ΑΝΩΜΑΛΑ ΡΗΜΑΤΑ: QUERER
παρατατικος παρακειμενος υπερσυντελικος

Μανίκι το querer ε?? Ε λοιπόν, αφού ήδη όλες τις ανωμαλίες του και τους δύσκολους χρόνους του ρήματος αυτού, ας δούμε τώρα και τους υπόλοιπους οι οποίοι είναι ομαλοί και δεν νομίζω να μας δυσκολέψουν και τόσο πολύ!!
close
Facebook IconTwitter Icon