ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ

Πλησιάζοντας στο τέλος του εορταστικού αυτού δεκαπενθημέρου, ήρθε η ώρα να βάλουμε και το χαρακτηριστικό εορταστικό λεξιλόγιο. Λίγες λεξούλες και εύκολες , τις οποίες ως επί των πλείστων τις συναντήσαμε και στα πρόσφατα εορταστικά θέματα μας!!

Nouvelle Vague Feat. Olivia Ruiz – Mala Vida

Σήμερα θα ακούσουμε την γνωστή επιτυχία των “Mano Negra” σε μία αρκετά διαφορετική εκτέλεση από τους Γάλλους “Nouvelle Vague” με την φωνή της Γαλλο-Ισπανίδας Olivia Ruiz. Πιο…. “αισθησιακή” εκτέλεση θα την χαρακτήριζα!!

ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ “ΜΙΓΚΕΛ ΝΤΕ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ”

Η Εταιρεία Ισπανικών Σπουδών “Μιγκέλ ντε Θερβάντες” είναι ένα κέντρο πρωτοπόρο στη διάδοση της ισπανικής γλώσσας και της ισπανόφωνης κουλτούρας στην Ελλάδα, την οποία ενισχύει ανελλιπώς από την ίδρυσή τoυ, το 1984

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ – ΑΣΚΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/01/2011

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να κάνουμε το πρώτο μας διαδραστικό μάθημα – άσκηση σε αυτό το site, μέσω της βοήθειας της τεχνολογίας. Αύριο λοιπόν, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 21:30, συνδεθείτε για να τα πούμε και να λύσουμε ασκήσεις Ισπανικών παρέα!!

ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ: ΨΑΡΙΑ

“έλα πάρε πάρε κυρά μου…. έλα και κολιό έχω… και σαρδελίτσα έχω… έλα καλέ μανταμίτσα τώρα που σπαρταράει να πούμε…” Ας δούμε λοιπόν ένα σχετικό λεξιλόγιο, για να μπορέσετε και εσείς να πουλήσετε ή να αγοράσετε κάποια μέρα ψάρια σε Ισπανόφωνο έδαφος!!!

jueves – la oreja de van gogh (video oficial)

Σήμερα θα ακούσουμε ένα πολύ όμορφο τραγούδι από το γνωστό μας ισπανικό συγκρότημα ‘La oreja de Van Gogh’. Το συγκεκριμένο κομμάτι έχει και πολύ όμορφο video clip . Θα ακολουθήσει μετάφραση των στίχων σε σχόλιο.

ΑΝΩΜΑΛΑ ΡΗΜΑΤΑ: QUERER – ΑΟΡΙΣΤΟΣ

Σας δυσκόλεψε λιγουλάκι ο μέλλοντας ε πουλάκια μου?? Για να δούμε τώρα τον αόριστο… Αν σας δυσκολέψει ο αόριστος του querer όμως, σας έχω ένα κολπάκι: Να μη λένε στη γκόμενα σας ότι παλιότερα είχατε αγαπήσει άλλη, ώστε να μην τον χρησιμοποιείτε.

bebe – con mis manos (video oficial)

Η γνωστή μας Bebe μάς δείχνει σε αυτό το τραγούδι μία πιο… χαριτωμένη πτυχή του εαυτού της. Οι στίχοι του κομματιού κυριολεκτικά προκάλεσαν σάλο στην Ιβηρική χερσόνησο με τα υπονοούμενά τους, ενώ στο τέλος του video clip, η Bebe μάς αποχαιρετά με ένα πολλά υποσχόμενο βλέμμα.
close
Facebook IconTwitter Icon