Los números / Οι αριθμοι

Ας κάνουμε μια εισαγωγή στους Ισπανικούς αριθμούς.
Σε αυτό το άρθρο θα μετρήσουμε μέχρι το 20!!
(κατόπιν της Ισπανικής γραφής κάθε αριθμού ακολουθεί Ελληνική απόδοση προφοράς)
Λοιπόν , έχουμε και λέμε…

1 – uno – ούνο

2 – dos – δος

3 – tres – τρες

4 – cuatro – κουάτρο

5 – cinco – θίνκο

6 – seis – σέις

7 – siete – σιέτε

8 – ocho – ότσο

9 – nueve – νουέβε

10 – diez – διέθ

11 – once – όνθε

12 – doce – δόθε

13 – trece – τρέθε

14 – catorce – κατόρθε

15 – quince – κίνθε

16 – dieciséis – διεθισέις

17 – diecisiete – διεθισιέτε

18 – dieciocho – διεθιότσο

19 – diecinueve – διεθινουέβε

20 – veinte – βέιντε

Κατηγορία: ΟNLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑΚΙΑ
42 Comments
  1. 13 έτη ago
    admin

    Για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με κάτι μπορείτε να απευθυνθείτε είτε εδώ (άμα αφορά κάποιο από τα άρθρα) , είτε στο φόρουμ (άμα είναι κάποια άλλη απορία ή παρατήρηση σας)

  2. 13 έτη ago
    Blu3Th1nk3r

    Πολύ καλό το site καλή συνέχεια εύχομαι :) Λατρεύω τα ισπανικά (αν και δεν ξέρω) για να δούμε :D

  3. 13 έτη ago
    ira

    πολύ σας ευχαριστώ!!!!!! ξεκίνησα τώρα και με βοηθάτε τοοοοσο πολύ!!!! μπράβο και πάλι :yes: μπράβο!!!!

  4. 12 έτη ago
    amantzou

    σήμερα ανακαλυψα το site Και ειμαι πολύ χαρούμενη γιατί εκανα στο παρελθόν 2 χρονια αλλα ακολούθησαν τα παιδια μου και τα ισπανικα εμειναν πισω. Σε 2 μήνες πάω Βαρκελώνη οπότε ειναι μια καλή αρχή για να τα ξαναρχίσω

  5. 12 έτη ago
    maria1122

    καλησπερα!ηθελα 1 χρονο τωρα να μαθω ισπανικα,πολλοι φιλοι μου γνωριζουν και ηθελα πολυ καιρο αλλα αδυνατουσα οικονομικα.Ενθουσιαστηκα με το site και ελπιζω και φαινεται αλλωστε πως θα με βοηθησει..!να στε καλα και σας ευχαριστω..!απλα δεν ειμαι σιγουρη με ποια σειρα θα πρεπει να μαθαινω τα αντικειμενα..και παλι μπραβο και απο μενα..!

  6. 12 έτη ago
    despoinoula

    συγχαρητηρια για τα μαθηματα! απο εχω προλαβει να δω (γιατι ειμαι καινουρια!!) εχετε κανει εξαιρετικη δουλεια! μια απορια εχω.. το 5 cinco εχω ακουσει να το προφερουν σινκο αντι για θινκο, ποτε υπαρχει αυτη η διαφορα?

  7. 12 έτη ago
    despoinoula

    ευχαριστω πολυ!!!!
    :-)

  8. 12 έτη ago
    geopappal

    Τέλοιο site κάνω μαθήματα ισπανικόν εδώ και 4 μέρες σε αυτό το site και θα συνεχίσω :-)

  9. 12 έτη ago
    doramp

    συγχαρητήρια για το site….είναι ένας αρκετά εύκολος τρόπος για να μάθεις μια ξένη γλώσσα…..τα μαθήματα είναι πολύ ευκολονόητα….μπράβο σας!!! :-)

  10. 12 έτη ago
    Ntina

    kala ee..eiste TELOIOI.elpizw na mporesw na sumvadisw giati molis ekana eggrafi..thelw poluuu na mathw ispanika..!!!pali kala pou uparxete ki eseis giati den thelw na pigainw se frontistirio.. :-P

  11. 12 έτη ago
    Veroniki

    να ρωτήσω !! οι αριθμοί και γενικά όλες οι λέξεις αλλάζουν σε χώρες της λατινικής αμερικής σε επίπεδο προφοράς ? πχ η λέξη yo στα ισπανικά λεγετε γο και στα ισπανικα της λατινικης αμερικης αλλαζει ζε ζο? οπως και το llolar που προφερετε στα ισπανικα της λατινικης ως ”ζολαρ” ? ευχαριστωω :-) :-) :-)

    • 12 έτη ago
      Meet-sos (admin)

      Συγκεκριμένα, αυτό που λες με το ‘ζ’ συναντάται στην Αργεντινή. Γενικά παίζουν πολλές διαφορές από χώρα σε χώρα. Η κυριότερη, ας πούμε, είναι ότι στην Λατ.Αμερική αντί το ‘θ’ ακούγεται σαν λίγο ψευδό ‘σ’ .

  12. 12 έτη ago
    sonrisa

    Καλησπέρα,

    Υπάρχει διαφορά μεταξύ των “los numeros” και “los numerales”; Ρωτάω γιατί σε ένα βιβλίο βρήκα τον πρώτο όρο για τους αριθμούς μέχρι το 100, ενώ για τους υπόλοιπους τον δεύτερο!!

  13. 11 έτη ago
    madlin

    :-) καλώς σας βρήκα,μπηκα κι εγώ στην παρέα σας.Μπραβο σας, πολύ καλή δουλειά και με συνεπήρε από την αρχή.Ελπίζω να τα καταφέρω στην συνέχεια.Προς το παρόν τετράδιο,στυλό και σημειώσεις….

  14. 11 έτη ago
    kotis134

    ενταξει μεχρι το 20. απο κει και μετα? 30 40 100 200 1000 κοκ?

  15. 11 έτη ago
    Thomie

    Καλησπέρα!!! Καταρχάς ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για το site!Λατρεύω την Ισπανία και την Ισπανική γλώσσα!Πρώτη φορά πήγα Ισπανία (Μαδρίτη) το 2007 απο τότε την λάτρεψα και απο τότε ήθελα να μάθω την γλώσσα, αλλα δεν τα κατάφερα για οικονομικους λόγους!!! Σήμερα βρήκα το site σας και έκανα εγγραφή.. Να ειστε κάλα!!! :-)

  16. 11 έτη ago
    maritsa

    To dieciseis γράφεται με τόνο δηλαδή dieciséis…ή μήπως κάνω λάθος??

  17. 11 έτη ago
    atma

    Χαίρεται. Είμαι νέο μέλος και βλέπω ότι έχετε κάνει πολλή καλή δουλειά εδώ. Μια παρατήρηση έχω όμως. Βλέπω εδώ τους αριθμούς όπως τους γράφετε και στο youtube τους ακούω διαφορετικά. π.χ 1)δος, το ακούω ντος, 2)κατόρθε, το ακούω κατορσε, 3)διεθισέις, το ακούω για ντιεσισεις κλπ.. τι ισχύει ;;

  18. 11 έτη ago
    irene_sis

    καλησπερα και απο εμενα. Πολυ καλη δουλεια! Τοσο καιρο ηθελα να μαθω οποτε, ευκαιρια με τη δικη σας βοηθεια να το κανω κιολας ;)

  19. 10 έτη ago
    paroukos

    θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάτι σαν τεστ?

  20. 10 έτη ago
    gto5637623

    geia sas!!!grafthka sto site prin liges meres..einai polu kaloo..xairomai gt latreuw ta ispanika k meso tou site mporw na mathw eukola :-D

  21. 9 έτη ago
    loky26

    Holla a todos kai apo mena.Latreyo ta ispanika ! Ta eixa arxisei prin xronia(san mathima panepistimioy ,otan imoyn italia) alla ta exo ksexasei.Xairomai poy brisko site elliniko dorean gia tin ispaniki glossa.
    Hasta pronto!

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon