selena quintanilla perez

Η αδικοχαμένη Selena γεννήθηκε στο Τέξας το 1971 από Μεξικανό πατέρα και Ινδιάνα τσερόκι μητέρα, ενώ έδειξε από πολύ νωρίς την κλίση της για τη μουσική. Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1984,πριν η Selena κλείσει τα 13 της χρόνια. Τα τραγούδια της ήταν ως επί το πλείστον ισπανόφωνα, αλλά πολλά ήταν και στα Αγγλικά.

Η επιτυχία δεν άργησε να έρθει, αλλά οι γονείς της Selena την είχαν υπό επιτήρηση, μιας και ήταν ακόμα ανήλικη. Στις αρχές του ’90 η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε, ενώ άρχισε να αποτελεί είδωλο για τους Λατινοαμερικάνους μετανάστες των Η.Π.Α., που κυριολεκτικά την θεοποίησαν. Η ζωή της, όμως, παρέμεινε ήρεμη και η ίδια προτιμούσε να είναι χαμηλών τόνων.

Η Selena έιχε πολύ καλή σχέση με τους θαυμαστές της, γι’αυτό και γνώριζε προσωπικά την πρόεδρό του fan club της, μία πατριώτισσά της δέκα χρόνια μεγαλύτερή της , την οποία εμπιστευόταν απόλυτα. Δυστυχώς, όμως, η οικογένειά της ανακάλυψε ότι η Πρόεδρος έπαιρνε παράνομα χρήματα από το fan club και την απέλυσε. Τότε η πρόεδρος για εκδίκηση κανόνισε συνάντηση με τη Selena – που δεν είχε υποπτευθεί κάτι- και εκεί την πυροβόλησε. Η Selena πήγε μόνη της στο νοσοκομείο, κατονόμασε τη δολοφόνο της και λίγο μετά εξέπνευσε, ούσα 24 ετών, δηλαδή το 1995.

Την επόμενη ημέρα η είδηση αποτελούσε πρωτοσέλιδο ακόμα και για τις New York Times. Στο Τέξας η ημέρα του θανάτου της ονομάζεται ‘selena day’, ενώ υπάρχει και μουσείο αποκλειστικά για αυτήν και τη ζωή της. Έχουν επίσης γυριστεί δύο ταινίες για τη ζωή και το θάνατό της.

δισκογραφία

* Mis Primeras Grabaciones (1984)
* The New Girl in Town (1985)
* Alpha (1986)
* Muñequito de Trapo (1987)
* And the Winner Is… (1987)
* Preciosa (1988)
* Dulce Amor (1988)
* Selena (1989)
* Ven Conmigo (1990)
* Entre a Mi Mundo (1992)
* Selena Live! (1993)
* Amor Prohibido (1994)
* Dreaming of You (1995)

Κατηγορία: ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon