ΣΑΛΤΣΑ MOJO

Αφού αναλύσαμε αρκετά τις γαστρονομικές συνήθειες των Λατίνων κατά την Σαρακοστή, ας δούμε τώρα μία παραδοσιακή σάλτσα των Καναρίων νήσων (νησιά της Ισπανίας βορειοδυτικά της Αφρικής στον Ατλαντικό Ωκεανό), η οποία είναι εύκολη, πικάντικη και νοστιμότατη!!!

Υλικά

  • 1,5 περίπου φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
    (οι Ισπανοί βάζουν ένα, αλλά εμείς είμεθα Ελληνάρες)
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι
    (από κόκκινο κρασί κατά προτίμηση)
  • 10 σκελίδες σκόρδο
    (μπορείτε να βάλετε 2 ακόμα άμα θέλετε να την βαρύνετε ή 2 λιγότερες για να την ελαφρύνετε)
  • 2 καυτερές κόκκινες πιπεριές
    (άμα είστε του καυτερού βάλτε και 3, αν είστε της αντίπερα όχθης βάλτε μόνον μία)
  • 1 – 2 κουταλιές πάπρικα
  • Αλατάκι και πιπεράκι
  • 1 – 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα λευκή ωμή
  • Λίγο κύμινο (προαιρετικό)

Παρασκευή

Τα χτυπάτε όλα στο μπλέντερ μέχρι να ανακατευθούν καλά καλά. Δοκιμάστε λίγο τη γεύση μήπως χρειαστεί να προσθέσετε τίποτα ακόμη και έπειτα φυλάξτε την στο ψυγείο σε γυάλινο βαζάκι.  Μέσα στην θεματική μας αυτή εβδομάδα θα δούμε και μία συνταγή στην οποία ταιριάζει πολύ όμορφα αυτή η σάλτσα!!

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ
1 Comment
  1. 13 έτη ago
    juan_griego

    Μου άνοιξες την όρεξη! χεχε

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon