ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 1

Σήμερα λοιπόν θα δούμε συγκεντρωτικά τα μέρη της ημέρας (γιατί διάσπαρτα τα έχουμε ήδη δει πολλάκις) και θα δούμε με τι άρθρο και με τι πρόθεμα συνοδεύεται το καθένα ανάλογα την χρήση. Χαλαρό μαθηματάκι όμως θα είναι, επειδή είναι απόγευμα και…. μόλις ξύπνησα!!

Pastora Soler – quédate conmigo (eurovision 2012 video oficial)

Σήμερα είναι η μεγάλη νύχτα του τελικού της φετινής Eurovision (στις δέκα το βράδυ). Ας δούμε λοιπόν το κομμάτι που θα εκπροσωπήσει την Ισπανία στον σημερινό τελικό του πανευρωπαϊκού αυτού θεσμού που θα λάβει χώρα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

El turrón – το τουρόν

Το τουρόν είναι το “must” γλυκό των Χριστουγέννων για τους Ισπανούς!! Αποτελείται από μέλι, ζάχαρη,αυγό (ασπράδι) και αμύγδαλα (ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό)!! Υπάρχουν πολλά και διάφορα είδη του γλυκού αλλά η αυθεντική (ή ίσως η πιο γνωστή του) του μορφή συναντάται στην Xixona.

vivir sin aire-maná(video oficial)

Το συγκρότημα ‘Maná’ (ήτοι Μάννα) είναι πολύ γνωστό για τις ροκ μπαλάντες του σε όλον τον ισπανόφωνο κόσμο. Στον υπόλοιπο κόσμο έγιναν ευρύτερα γνωστοί μέσα από τη συμμετοχή τους στο ‘Baila Morena’ του Ιταλού Zucchero. Το τραγούδι αυτό είναι ένα από τα πλέον κλασσικά τους. Θα ακολουθήσει μετάφραση των

ΑΣΚΗΣΗ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΞΙ

Σε αυτήν την άσκηση θέλουμε απλά να… μας πείτε την γνώμη σας…!!! Θα γράψω μερικές προτάσεις με το gustar και το parecer και εσείς απλά θα συμφωνήσετε ή θα διαφωνήσετε μαζί μου , αφού συμβουλευτείτε τα πρόσφατα μαθηματάκια.

torero-chayanne(video oficial)

Πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα τραγούδια του Chayanne, που δεν είναι , δυστυχώς, καθόλου γνωστός στη χώρα μας. Ανήκει στους καλλιτέχνες αυτούς που έκαναν καριέρα μόνο στον Ισπανόφωνο κόσμο. Για αυτούς λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από τον Ricky Martin. Θα ακολουθήσει μετάφραση των στίχων σε σχόλιο.

amparo sánchez-corazón de la realidad (videoclip)

Σήμερα θα ακούσουμε ένα πολύ όμορφο και νοσταλγικό τραγούδι από την Amparo Sánchez, που έχει την τιμητική της αυτήν την εβδομάδα. Η φωνή της είναι πραγματικά μαγευτική. Μην ξεχνάτε το διαγωνισμό για τη δωρέαν πρόσκληση για συναυλία της Σάντσεθ στη Σαλονίκη.

bebe – pa’ una isla

Σήμερα θα ακούσουμε ένα πολύ όμορφο και ιδαιτερο τραγούδι από την διάσημη Ισπανιδα τραγουδίστρια Βebe. Απολαύστε την ξεχωριστή ερμηνεία και την… πάντα δύσκολη προφορά (χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης καλλιτέχνιδος)!
close
Facebook IconTwitter Icon