TANGartO

Το quinteto TANGartO είναι ένα μουσικό συγκρότημα που έχει συνδέσει το όνομά του με την ερμηνεία και το αυθεντικό αίσθημα των Αργεντίνικων Tangos. Έχοντας διαγράψει μια αξιόλογη και πεισματικά προσεγμένη καλλιτεχνική πορεία από το 1996, επιλέγει τους χώρους που εμφανίζεται, κάνοντας παραστάσεις που εντυπωσιάζουν! Είναι ένα ευέλικτο σχήμα με δυναμική, μεγάλο και ευρύ ρεπερτόριο, που επιδιώκει να ερμηνεύει τα αυθεντικά έργα και όχι διασκευές.

Αυτό που αναζητά στις ερμηνείες του το quinteto TANGartO είναι η αυθεντικότητα του ήχου, το γνήσιο αίσθημα που περιέχει το μοναδικό αυτό είδος μουσικής έκφρασης χωρίς να περιορίζεται στην τεχνική που απαιτείται για την εκτέλεση των έργων. Αυτό που χαρακτηρίζει τον ήχο του σχήματος είναι η έντονη προσωπικότητα και η ψυχή… Ο μοναδικός ήχος του bandoneon… ο τρόπος που ερμηνεύουν οι μουσικοί, ηλεκτρίζουν την ατμόσφαιρα και φορτίζουν συναισθηματικά κάθε ευαίσθητο ακροατή, μεταδίδοντας το πάθος και τον ερωτισμό αυτής της μουσικής!

Θα περίμενε κανείς ότι πρόκειται για σύνολο Αργεντινών μουσικών. Και όμως, τα ονόματα των πέντε μελών του σχήματος δεν είναι καθόλου… Αργεντίνικα.

  • Λευτέρης Γρίβας, μπαντονεόν
  • Γιώργος Παναγιωτόπουλος, βιολί
  • Θωμάς Κοντογεώργης, πιάνο
  • Γιώργος Μπεχλιβάνογλου, κιθάρα
  • Γιώργος Αρνής, κοντραμπάσο

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θωμάς Κοντογεώργης

Το quinteto TANGartO εισβάλει δυναμικά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας και της υπόλοιπης Ελλάδας, δίνοντας την πρώτη επιτυχημένη συναυλία του τον Απρίλιο του 1996. Ακολουθούν ξεχωριστές εμφανίσεις σε πολλούς συναυλιακούς χώρους και μουσικές σκηνές, αποσπώντας εγκωμιαστικές κριτικές.

Στις 31 Μαρτίου 1999 με πρόσκληση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Μ.Μ.Α), πραγματοποιεί μία εξαιρετικά πετυχημένη συναυλία, στον κύκλο «Γέφυρες», με τον τίτλο “Concert Tango”.

Τον Μάρτιο του 2003 συνέπραξε με τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ και το Οκτέτο Εγχόρδων Αθηνών, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το 2004, τη σπουδαία αυτή χρονιά για την Ελλάδα, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων, είχε την τιμή να παρουσιάσει πέντε παραστάσεις σε πέντε διαφορετικές αίθουσες της Αθήνας. Επίσης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006», προσκλήθηκε από την πολιτιστική επιτροπή να πραγματοποιήσει τέσσερις συνεχόμενες παραστάσεις, στον κύκλο συναυλιών “Toulouse Lautrec”.

Για την περίοδο 2005-2006, το Μ.Μ.Α φιλοξένησε ξανά το group σε τρεις συναυλίες: 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2005, με την διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και 21 Μαρτίου 2006, σε μια μουσικοχορευτική παράσταση με την συμμετοχή της σοπράνο Τζίνας Φωτεινοπούλου και των χορευτών Τάσου Κεχαγιά και Αλεξίας Σιλάμπρου.

Στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς, το quinteto TANGartO έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις των οργανώσεων “Greenpeace” και «Γιατροί του κόσμου».

Έχει εμφανιστεί σε πολλές milongas και tango festivals περιοδεύοντας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου, έχοντας φιλοξενηθεί από ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.

Το quinteto TANGartO έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους χορευτές: Τάσο Κεχαγιά-Αλεξία Σιλάμπρου, Luis Alberto Mestre-Ελένη Γκόση, Pablo Medici-Veronica Kuttel, Στέφανος Χατζηγεωργίου-Βαλεντίνα Δραγάτση, Λουκάς Μπαλόκας-Γεωργία Προίσκου, Δημήτρης Λουκάκης-Βίκυ Δαμιανού και χορευτικά συγκροτήματα: Dance Studio Tanguero, Seresta Dance Company, Quick Step, Tango Sabor.

Επίσης κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με τραγουδιστές όπως: Janet Kapouya, Ειρήνη Δασκαλάκη, Bruno Dando, Άννα Αλεξοπούλου, Μαρία Τυράσκη, Μελίνα Μποτέλλη, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Σόνια Θεοδωρίδου, Claudia Delmer, Λουΐζα Σοφιανοπούλου, Ελένη Πέτα, κ.α.

Πηγή:tangarto.com

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon