χρηση της προσαρμοσμένης αναζήτησης του site

Σήμερα, πριν από το κανονικό μας μάθημα, θα δούμε και ένα “εκπαιδευτικό” άρθρο για την εντός site λειτουργία. Θα δούμε πως χρησιμοποιούμε την προσαρμοσμένη αναζήτηση ούτως ώστε να βρούμε κάποια συγκεκριμένα μαθήματα, τραγούδια, άρθρα κτλ μέσα στο castellano.

Η προσαρμοσμένη αναζήτηση είναι στη δεξιά μπάρα εκεί που λέει “Αναζήτηση άρθρων”.

Παράδειγμα 1
Ας πούμε ότι θέλουμε να βρούμε όλα τα άρθρα στα οποία περιέχεται η λέξη “παρατατικός” εντός του τίτλου.

Πάμε εκεί που λέει “τίτλος” , γράφουμε παρατατικός, πατάμε “search” και μας επιστρέφει τα παρακάτω αποτελέσματα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ 1

Παράδειγμα 2
Ας πούμε ότι θέλουμε να βρούμε όλα τα άρθρα της κατηγορίας “μουσική” στα οποία περιέχεται η λέξη “corazón” εντός του τίτλου.

Πάμε εκεί που λέει “τίτλος”, γράφουμε corazón, έπειτα επιλέγουμε κατηγορία “μουσική”. Πατάμε “search” και μας επιστρέφει τα παρακάτω αποτελέσματα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ 2

Παράδειγμα 3
Ας πούμε ότι θέλουμε να βρούμε όλα τα άρθρα της κατηγορίας “ισπανική κουλτούρα” στα οποία περιέχεται η λέξη “πάσχα” οπουδήποτε μέσα στο κυρίως κείμενο του άρθρου και ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της θεματικής εβδομάδας “μεγάλη εβδομάδα”.

Πάμε εκεί που λέει “λέξη ή φράση στο κείμενο” και γράφουμε “πάσχα”. ‘Επειτα, επιλέγουμε κατηγορία “ισπανική κουλτούρα” και θεματική ενότητα “μεγάλη εβδομάδα”. Πατάμε “search” και μας επιστρέφει τα παρακάτω αποτελέσματα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ 3

Παράδειγμα 4
Αν δεν μας ικανοποιούν όλα τα παραπάνω γιατί δεν ξέρουμε ακριβώς τι και που να το γράψουμε, έχω προσαρμόσει να επιστρέφει και τα αποτελέσματα ,βάσει τίτλου, στο περίπου.

Για παράδειγμα, άμα πατήσουμε στον τίτλο “μέλλοντας ser” θα μας επιστρέψει στα αποτελέσματα το άρθρο με τίτλο “ΑΝΩΜΑΛΑ ΡΗΜΑΤΑ – SER ΜΕΛΛΟΝΤΑΣ”, παρόλο που δεν είναι γραμμένος ο τίτλος ακριβώς με τα κριτήρια που τον θέσαμε.

Οσον αφορά τα μαθήματα, μην ξεχνάτε και τους πίνακες:

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ

Μέσω των οποίων (πατώντας ctrl+f εντός) μπορείτε γρήγορα να βρείτε, βάσει τίτλου, το μάθημα που σας αφορά.

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon