Ο Μπαρμπα Μητσος στην Ισπανια: Μερα 2η

Ο Μπαρμπά Μήτσος ξύπνησε νωρίς. Είχε «free tour» διοργανωμένο από ένα γραφείο ξεναγήσεων με το οποίο συνεργαζόταν το χόστελ. Τρώει λοιπόν το απλό, αλλά καλό, πρωινό με τα δημητριακά, χτυπάει και 3 ποτήρια φυσικού χυμού από πορτοκάλι (όταν βρίσκει τζάμπα ο Μήτσος, το ξεσκίζει) και βουρ για το τουρ.

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ – 10/12/2011

Βγαίνει στην είσοδο κατά τις 10:20 για να περιμένει τον ξεναγό μαζί με 5-6 παιδιά ακόμα από το ξενοδοχείο. Σκάει λοιπόν σε μια φάση ένας τρελάρας Ιρλανδός τρελο-τρεντό-ντυμένος και λέει στα Αγγλικά:

«Hello guys, I am your guide for this tour, let’s rrrrrrrrrock and roll!!!!»

Ξεκινάει το «rrrrrrrrrrrock and roll» λοιπόν (Ο Μήτσος δεν ήξερε τι είναι αυτό, αλλά αργότερα που ρώτησε του είπαν ότι είναι μία μουσική ,συγγενής του ρεμπέτικου, που δημιούργησαν οι μαύροι του Μισσισίπη). Το τουρ ήταν «walking tour», δηλαδή ποδαράτο, αφορούσε τα μνημεία και τα κτίρια του Γκάουντι και η ξενάγηση ήταν στα Αγγλικά (άλλωστε ο Μήτσος ήταν ο μόνος της παρέας που δεν είχε την Αγγλική ως μητρική γλώσσα).

Ο τρελάρας ο ξεναγός λεγόταν Κόναν (!!!) και ομολογουμένως έκανε την δουλειά του πάρα πολύ καλά. Λεπτομερής ανάλυση του κάθε κτιρίου, ιστορικό και πολλά ακόμη. Τα κτίρια που επισκέφθηκε το γκρουπάκι ήταν τα:

Casa Milà, Casa Batlló, η μαγευτική Sagrada Família καθώς και η πλατεία Plaça Reial η οποία φιλοξενεί ορισμένα δημιουργήματα του παρανοϊκού Gaudi (τον χαρακτήριζε συνεχώς έτσι ο Κόναν ο ξεναγός!! Έλεγε συνέχεια ότι ο Γκάουντι υπήρξε μία παρανοϊκή ιδιοφυία).

Ορίστε και ορισμένες φωτογραφίες από αυτά τα δημιουργήματα (με τη σειρά που αναφέρθηκαν):



Μετά από το τέλος του πολύ ωραίου τουρ ο Μπαρμπα Μήτσος άφησε 3 ευρώ μπορμπουάρ στον ξεναγό (οι υπόλοιποι του αφήσαν περισσότερα) και συνέχισε χώρια από τους άλλους τον δρόμο της επιστροφής. Ο δρόμος της επιστροφής όμως δεν ήταν ο άμεσος μέσω του μετρό (τέλειο το μετρό της Βαρκελώνης παρεμπιπτόντως) αλλά ο Μητσάρας είπε να το πάρει ποδαράτο μέχρι κάτω… (κανά μισάωρο διαδρομή). Βρήκε λοιπόν την αρχή πάνω πάνω της Λας Ράμπλας και κατέβηκε όλην αυτήν την υπέροχη διαδρομή προς τα κάτω.

Από φαγητό άλλο τίποτα εκείνη τη μέρα ο Μπάρμπας… Τι τάπας – τάπες πως τα λένε, τι φαλάφελ από τα σουβλατζίδικα των αδελφών του των Τούρκων, τι Χαμόνια ,τσορίθια , φρουτοσαλάτες και τηγανητά κομμάτια βακαλάου από την αγορά της Μποκερία… πολύ φαγητό ο Μπάρμπας λέμεεεε……

Το βράδυ είχε το κλασσικό ντέρμπι της Ισπανίας, Ρεάλ – Μπαρτσελόνα, στο οποίο η Ρεάλ φιλοξενούσε την Καταλανική ομάδα στην Μαδρίτη. Ο Μήτσος με τα πολλά βρήκε μία καφετέρια της προκοπής (πάλι καλά ήταν και φθηνή) και έκατσε να δει τη ματσάρα. Στην καφετέρια μάλιστα για να μπεις, έπρεπε να… σου βάψουν το μάγουλο με τα χρώματα της Καταλονίας.

Όλα ωραία και καλά στην καφετέρια (στην οποία ο Μήτσος έπιασε σε σπαστά Ισπανικά κουβέντα με δύο Ιταλούς οπαδούς της Μπάρτσα οι οποίοι μιλούσαν χειρότερα Ισπανικά από τον Μήτσο) και αφού η Μπάρτσα ξέσκισε την Ρεάλ μέσα στο σπίτι της, ο ήρωας μας επέστρεψε ,λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μετά από μία σύντομη ακόμη βόλτα στην πανέμορφη Γότθικη συνοικία, στο ξενοδοχείο για ύπνο και ξεκούραση διότι την επόμενη έφευγε πουρνό πουρνό για… νομό Βαλένθιας!!

Του μπι κοντίνιουντ…

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ
3 Comments
  1. 11 έτη ago
    Meet-sos (admin)

    Σε κάποια φάση πήγα και στο πάρκο Γκουέλ, αλλά ξέχασα να το αναφέρω…

    • 11 έτη ago
      Rosa

      λες να μαστε τυχεροι να πεσουμε στο el clasico ?
      ερχομαστε βαρκελωνη :laugh:
      :inlove:

      • 11 έτη ago
        Meet-sos (admin)

        Όχι, αλλά την Κυριακή 24-02-2013 παίζει με τη Σεβίλλη. Αρκετά γαμάτο παιχνίδι κι αυτό; Θες να πας καμπ νου??

        Ρεάλ Μαδρίτης- Μπαρτσελόνα παίζουν την επόμενη εβδομάδα από αυτή που θα πάμε.

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon