αποδεκατιζονται οι ιθαγενεις της λατινικης αμερικης

Οι ιθαγενείς φυλές στη Λατινική Αμερική διατρέχουν πολλούς κινδύνους και πολλές από αυτές αποδεκατίζονται. Ζούσαν σε οικογενειακές εστίες, με τις παραδόσεις κυνηγώντας και ψαρεύοντας για να βρούν τροφή. Κυρίως σε περιοχές του Αμαζονίου.

Τα τελευταία χρόνια υφίστανται μεγάλο διωγμό και σε αρκετές περιπτώσεις εγκαταλείπουν τα εδάφη τους. Όταν ήρθαν σε επαφή με μη ιθαγενείς κόλλησαν ασθένειες όπως μαλάρροια και γρίπη και πολλοί έχασαν τη ζωή τους.

«Είμαστε λίγοι, σχεδόν δεν μένει κανένας Νουκάκ. Αντίθετα ο υπόλοιπος κόσμος είναι πολυάριθμος και έχει ωραία σπίτια και μεγάλα. Αυτοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Δεν ακούνε ότι οι Νουκάκ αποδεκατίζονται…» Chorebe, από τη φυλή Νουκάκ

Ένα από τα κυριότερα προβλήματα είναι η εκδίωξη από τα εδάφη τους, όπως γίνεται με τους Νουκάκ στην Κολομβία. Ο εμφύλιος με τους αντάρτες της οργάνωσης FARC και τους παραστρατιωτικούς για τον έλεγχο της κόκας, στα εδάφη που πριν ζούσαν οι ιθαγενείς, έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην επιβίωση τους. Έχουν απομείνει μόλις 400.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΣΤΟ AMERICALATINA

Κατηγορία: ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon