free web gaudi tour!!

Από σήμερα, στο castellano.gr, θα αρχίσουμε να σας… πρήζουμε λίγο με την Βαρκελώνη. Πήγαμε, την είδαμε, την ζήσαμε, την χαρήκαμε, μας γοήτευσε και… ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ!! Ξεκινάμε σήμερα με ένα διαδικτυακό τουρ στις δημιουργίες του Γκάουντι που πραγματικά ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ την πόλη!!

Κάθε αξιοθέατο συνοδεύεται από μία σύντομη περιγραφή και ένα σχετικό βίντεο έπειτα.

Casa Batlló (Casa del Ossos)

Το “Casa Batlló” είναι ένα σπίτι – δημιουργία του Antoni Gaudí και του Josep Maria Jujol, που χτίστηκε το 1877 και επαναδιαμορφώθηκε/ανακατασκευάστηκε από το 1904 έως το 1906 ή 1907. Βρίσκεται στην οδό Passeig de Gràcia 43 στην γειτονιά του Eixample. Το άλλο όνομα του είναι Casa del Ossos (Σπίτι από κόκαλα) κάτι που όντως θυμίζει και η πανέμορφη αρχιτεκτονική του!!



Casa Milà (La Pedrera)

Η “Κάζα Μιλά” ή “Λα Πεδρέρα” (το «λατομείο» στα καταλανικά) είναι κτίριο που σχεδίασε ο Αντόνι Γκαουντί από το 1906 έως το 1910 και ολοκληρώθηκε το 1912. Ονομάστηκε έτσι επειδή το κατασκευάστηκε ως σπίτι για την πλούσια οικογένεια των Μιλά. Βρίσκεται στην ίδια με το “Κάζα Μπατλό” , την οδό Passeig de Gràcia, στο νούμερο 92. Η κατασκευή του αποτελεί συνδυασμό σιδήρου και σκυροδέματος!



Parc Guell

Το πάρκο του Guell είναι στον λόφο “el Carmel” λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από το κέντρο της Βαρκελώνης και αποτελεί ακόμα αριστούργημα του Gaudí. Μέσα στο πάρκο μπορείτε να δείτε και τα περίφημα συντριβάνια με δράκους με το πολύχρωμο μαρμάρινο μωσαϊκό τους!! Επίσης, εντός του πάρκου βρίσκεται και το μικρό σπίτι που έζησε για κάποια χρόνια ο αρχιτέκτονας.



La Sagrada Familia

Ο πασίγνωστος, ανολοκλήρωτος ακόμα, τεράστιος ναός της Sagrada Familia! Το πιο γνωστό δημιούργημα του Αντόνι Γκάουντι. Είναι ακόμα υπό κατασκευή (από το 1882) και περιέχει αναρίθμητους συμβολισμούς! Η κατασκευή της Σαγράδα, είχε ξεκινήσει το 1882 αλλά όταν το έργο ανέλαβε ο Gaudi ένα χρόνο μετά, την άλλαξε συνδυάζοντας γοτθικό ρυθμό με Μοντερνισμό!



Η αλήθεια είναι όμως ότι… άλλο να τα βλέπεις από το ίντερνετ και άλλο να τα βλέπεις από κοντά. Για αυτό και… όσοι ενδιαφέρεστε να τα δείτε από κοντά, μην ξεχνάτε την προσφορά για 6 ημέρες στην Βαρκελώνη με 455 ευρώ που πρόσφατα δημοσιεύσαμε!!

Κατηγορία: ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
1 Comment
  1. 11 έτη ago
    Rosa

    ajjjjjjjjjjjj barcelona :-* :inlove: :-D

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon