Medellín

Το Μεδεγίν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας μετά την πρωτεύουσα Μπογοτά. Είναι πρωτεύουσα του διαμἐρισμα της Αντιόχειας και είναι χτισμένη στην περιοχή Αμπουρρά (Aburrá). Η πόλη έχει έκταση 382 τ.χλμ και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.459 μ.

Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 22 °C. Το Μεδεγίν συχνά αποκαλείται Ciudad de la Eterna Primavera (Η πόλη της συνεχούς άνοιξης), Capital de la Montaña (Πρωτεύουσα των βουνών), Ciudad de las Flores (Πόλη των Λουλουδιών), Capital de las Orquídeas (Πρωτεύουσα των ορχιδέων) και La Bella Villa (Το όμορφο χωριό).

Η περιοχή Αμπούρα ανακαλύφθηκε από τον Ισπανό εξερευνητή Χερόνιμο Λουίς Τεχέλο (Jeronimo Luis Tejelo) το 1541, όμως η πόλη του Μεδεγίν ανακαλύφθηκε στις 2 Μαρτίου 1616 από τον Ισπανό κατακτητή Φρανσίσκο Ερρέρα ι Καμπουσάνο (Francisco Herrera y Campuzano) και ονομάστηκε Σαν Λορένσο ντε Αμπουρρά (San Lorenzo de Aburrá). To 1675 το όνομα άλλαξε σε Βίγια ντε Νουέστρα Σενιόρα ντε λα Καντελάρια ντε Μεδεγίν (Villa de Nuestra Señora de la Candelaria de Medellín). Το όνομα Μεδεγίν προήρθε από τη λατινική λέξη “Metellinum” που ήταν η αρχαία ονομασία της ισπανικής πόλης Μεδεγίν στην Εξτρεμαδούρα.

Το φεστιβάλ «La Feria de las Flores» (Το φεστιβάλ των λουλουδιών) είναι από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που γίνονται στο Μεδεγίν. Πραγματοποιείται κάθε Αύγουστο από το 1957. Άλλα φεστιβάλ είναι το διεθνές φεστιβάλ ποίησης που γίνεται κάθε Ιούνιο και το Colombia Moda.

Αδελφοποιημένες πόλεις

Βαρκελώνη, Ισπανία
Μπιλμπάο, Ισπανία
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή
Φορτ Λοντερντειλ, Φλόριδα, Η.Π.Α.
Μιλάνο, Ιταλία
Μοντερρέι, Μεξικό

ΠΗΓΗ: ΒΙΚΙΠΕΔΙΑ


Κατηγορία: ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
5 Comments
  1. 11 έτη ago
    Rosa

    εκει γεννηθηκε το μωρο μου ο juanes :inlove:

  2. 11 έτη ago
    Mariposita

    Έτσι όπως το έγραψες Rosa νόμιζα οτι όντως είσαι μητέρα με καταγωγή απο Κολομβία…πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να συνειδητοποιήσω οτι μιλάς για τον τραγουδιστή… :rotfl: :giggle:

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon