βια μετα τις εκλογες στη βενεζουελα

Η Υπουργός Δικαιοσύνης της Βενεζουέλα, Λουίσα Ορτέγκα, δήλωσε ότι 7 άτομα σκοτώθηκαν στο πλαίσιο ευρύτατων διαδηλώσεων μετά την νίκη με μικρή διαφορά ψήφων, του υπηρεσιακού Προέδρου Νίκολας Μαδούρο, στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

Η κ. Ορτέγκα δήλωσε επίσης ότι 61 άτομα τραυματίστηκαν κατά τις μετεκλογικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ 135 άτομα συνελήφθησαν. Πάντως η Υπουργός Δικαιοσύνης της Βενεζουέλα δεν έδωσε λεπτομέρειες για τους θανάτους ή τους τραυματισμούς ή για το πώς συνέβησαν.

Υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες βγήκαν στους δρόμους τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση της επιτροπής εκλογών της Βενεζουέλα ότι ο κ. Μαδούρο κέρδισε τις εκλογές. Ο κ. Καπρίλες αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα, απαιτώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων, ενώ ζήτησε απ’ τους υποστηρικτές του να προβούν σε ειρηνικές διαδηλώσεις κατά του εκλογικού αποτελέσματος.

Τη Δευτέρα το βράδυ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατέληξαν σε βιαιότητες, όταν οι υποστηρικτές του Καπρίλες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Καράκας καίγοντας σακούλες σκουπιδιών και ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και σφαίρα καουτσούκ.

Από τη πλευρά του ο Νίκολας Μαδούρο κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι σχεδιάζει πραξικόπημα και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει την προγραμματισμένη για την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Καράκας.

ΠΗΓΗ: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Κατηγορία: ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon