το πρωτο φυλλο της ‘el país’

Η ‘el país’ είναι αδιαμφισβήτητα η πιο διάσημη εφημερίδα της Ισπανίας, πολιτικού περιεχομένου πάντα. Η πρώτη της κυκλοφορία ήταν στις 4 Μαη του 1976 ( 4 de Mayo de 1976) και στη φωτογραφία βλέπετε το πρώτο της εξώφυλλό, όπως ακριβώς τότε, για πρώτη φορά κρεμάστηκε στα περίπτερα.

Το θέμα που φαίνεται να κυριαρχεί στο εξώφυλλο είναι η επίσημη αναγνώριση των πολιτικών κομμάτων, η οποία, όπως αναφέρεται, είναι αναγκαία συνθήκη για την είσοδο της χώρας στην Ε.Ο.Κ.. Φανταστείτε για πόσο παλιά μιλάμε. Και να σκεφτεί κανείς ότι η Ελλάδα μπήκε πριν από την Ισπανία στην Ευρώπη – αν δεν απατώμαι-.

‘El País’ θα πει ‘η χώρα’ ( τώρα εξηγούνται όλα, κύριε Τράγκα) και σκοπός της εφημερίδας είναι να ενημερώνει συνεχώς τους απανταχού Ισπανούς – μπορεί κανείς να την αγοράσει και εδω- για τα τεκταινόμενα στην πατρίδα τους. Να σας ενημερώσουμε, επίσης, ότι άρθρα της εν λόγω εφημερίδας αποτελούν σχεδόν πάντα αντικείμενο εξέτασης σε ΟΛΑ τα επίπεδα της Ισπανικής στις επίσημες εξετάσεις DELE, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας του άρθρου.

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ
6 Comments
  1. 13 έτη ago
    juan_griego

    Την διαβάσω online καμιά φορά (http://www.elpais.com/global) αλλά μπορείτε να την βρείτε σε κάποια περίπτερα τα οποία διαθέτουν ξένο τύπο.

    • 13 έτη ago
      Roja

      βασικά απο ξένες στην Ελλάδα πρέπει να είναι η πρώτη σε κυκλοφορία-ζήτηση έστω-μετά τις times.

      • 13 έτη ago
        Meet-sos (eL GitaNo NegRo)

        Η πρώτη σε κυκλοφορία-ζήτηση ξενόγλωσση εφημερίδα στην Ελλάδα είναι η Pakistan Haber που μπορείς να τη βρεις (ή να την κλέψεις) σε όλα τα περίπτερα στην Ομόνοια..
        :laugh:

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon