τι ειναι το cascabel

Το cascabel είναι ένα είδος μουσικού οργάνου, θα λέγαμε, υπερβάλλοντας ίσως. Είναι ένα μικρό αντικέιμενο που παράγει θόρυβο όταν το κινείς. Ο ήχος του θυμίζει ντέφι, ενώ και η εμφάνισή του θα σας είναι, για κάποιο λόγο, οικεία. Χρησιμοποιείται κυρίως από χορευτές την ώρα της παράστασης και όχι από μουσικούς.

Το μουσικό αυτό όργανο αποτελείται από πολλά μικρά κουδουνάκια, που παράγουν θόρυβο , καθώς χτυπά το ένα με το άλλο. Ο λόγος που είναι αυτός ο τίτλος της απόδοσης του τραγουδιού ‘τρίγωνα κάλαντα’ στα Ισπανικά, είναι γιατί εκεί δεν έχουν κάποιο αντίστοιχο αντικείμενο παραγωγής τέτοιου ήχου. Το cascabel, δηλαδή , δε χρησιμοποιείται όταν λένε τα κάλαντα, απλά έπρεπε με κάποιο τρόπο να ‘δικαιολογήσουν’ τον ήχο που ακούγεται στη μουσική του τραγουδιού. Από τότε λοιπόν δημιουργήθηκαν απλώς πολλά χριστουγεννιάτικα στολίδια με κουδουνάκια πάνω τους.

Συχνά επίσης αναφέρεται ότι ο λόγος ύπαρξης του ‘cascabel’ είναι να ‘διακοσμεί’ τους λαιμούς των κατοικιδίων και να ‘δείχνει’ στον ιδιοκτήτη τους πού βρίσκονται κάθε στιγμή.

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon