απαγορευση καπνισματος στην ισπανια

Σε καλύτερη θέση σε σχέση με τους Ισπανούς θα πρέπει να νοιώθουν ότι είναι οι Έλληνες, καθώς ο αντικαπνιστικός νόμος στην ιβηρική χώρα φαίνεται να είναι πολύ αυστηρότερος του δικού μας, τουλάχιστον τώρα με την επέκτασή του, που άρχισε να ισχύει από τις 2 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, από το 2006 το κάπνισμα απαγορεύεται στα δημόσια κτήρια, στο χώρο εργασίας και στο μετρό, φυσικά. Περαιτέρω ισχύει απαγορευση στα καταστήματα και στους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, όπως το προαύλιο των σχολείων και των νοσοκομείων. Ειδικοί χώροι θα διαμορφωθούν κατ’εξαίρεσιν στα ψυχιατρεία και τις φυλακές. Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι το κάπνισμα επισήμως απαγορεύεται πλέον στα γήπεδα.

Όσον αφορά τις καφετέριες και τα μπαρ, το κάπνισμα οριστικώς απαγορεύεται, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα καζίνο (κάτι που δεν ισχύει σε εμάς, γιατί είμαστε και πολύ λαμόγια). Να σημειώσουμε ότι οι Ισπανοί επιχειρηματίες δε θα έχουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης ειδικών χώρων για καπνιστές, αφού το τσιγάρο απαγορεύεται εντελώς πλέον στους δημόσιους χώρους.

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ
2 Comments
  1. 13 έτη ago
    Meet-sos (eL GitaNo NegRo)

    Ελπίζω εκεί να τηρείται και κανάς νόμος…
    :cigarette:

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon