facundo arana

O Φακούντο Αράνα (ισπανικά: Facundo Arana), γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, στις 31 Μαρτίου 1972. Είναι ηθοποιός που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές διάσημες τηλενουβέλλες.

Η μητέρα του, Matilde von Berband, είναι γερμανίδα. Η οικογένειά του αποτελείται από τους γονείς του και τις τρείς αδελφές του, μία μεγαλύτερη και δύο μικρότερες.

Στα 15 του,ο καλύτερος φίλος του τον πήγε να παρακολουθήσει μαθήματα θεάτρου στην τάξη της Alicia Muzzio. Το 1989, στα 17 του, οι γιατροί του διέγνωσαν τη νόσο του Hodgkin. Πρόκειται για έναν καρκίνο που έχει επιπτώσεις στα λεμφατικά γάγγλια του σώματος. Πέρασε 10 μήνες θεραπείας και 5 χρόνια ιατρικών εξετάσεων ώστε να ξεπεράσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα υγείας.
Κάποια από τα χόμπι του είναι το σαξόφωνο, το surf, οι μοτοσικλέτες, η φόρμουλα, ο αλπινισμός και οι καταδύσεις. Το Μάρτιο του 2006 πήρε και δίπλωμα πιλότου.

Το 2008 ο Φακούντο επαιξε σε νέα τηλεοπτική σειρά, συνεργαζόμενος με την TELEFE και στο θέατρο στο έργο Codicia, σε κείμενα του Ντέηβιντ Μάμετ.

Στην προσωπική του ζωή έχει δεσμό με το μοντέλο Maria Susini και έχουν μαζί ένα παιδί.

Ήταν μέλος για πολύ καιρό στο γκρουπ “La Carranza”, όπου έπαιζε σαξόφωνο. Μια μέρα,καθώς περπατούσε στο τούνελ ενός σταθμού του μετρό, ένας σαξοφωνίστας τον κάλεσε να παίξουν μαζί. Για 10 μήνες από τότε, ο Φακούντο έπαιζε σαξόφωνο στο σταθμό Puevredon της γραμμής D. Εκεί τον είδε για πρώτη φορά ο σεναριογράφος της σειράς Canto Rodado Lito Espinosa, ο οποίος τον αναγνώρισε σε ένα κάστινγκ που έλαβε μέρος ο Φακούντο. Έτσι κατέληξε να ενσαρκώνει τον “Ramiro” στη σειρά “Canto Rodado”, ένα ρόλο που είχε εμπνεύσει ο ίδιος. Αυτός ήταν και ο πρώτος του ρόλος.

Έκτοτε η πορεία του είναι μόνο ανοδική. Ο ρόλος που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό και του άνοιξε τα φτερά για τη μεγάλη καριέρα ήταν αυτός του “Ivo” στη σειρά “Muñeca Brava”, όπου συμπρωταγωνιστούσε με την ήδη γνωστή Νatalia Oreiro. Το 2005 έπαιξε για πρώτη φορά στο θέατρο. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε 3 ταινίες. Ως ηθοποιός είναι πολυβραβευμένος και στην τηλεόραση και στο θέατρο.

Φιλανθρωπική Δραστηριότητα

Έντονη είναι η φιλανθρωπική δραστηριότητα του Φακούντο. Είναι ενεργό μέλος του ιδρύματος FUNDALEU (ίδρυμα για άτομα με λευχαιμία). Πρόσφατα μάλιστα τιμήθηκε από το ίδρυμα για την προσφορά του κι ορίστηκε ‘πρεσβευτής’ του. Στο πλαίσιο των ενεργειών του ιδρύματος το Νοέμβριο του 2008, ο Φακούντο έκανε, πιλοτάροντας, ένα μίνι γύρο του κόσμου, επισκεπτόμενος διάφορες χώρες. Θα γυρήσει ντοκιμαντέρ και θα ενημερώσει το κοινό για διάφορες μορφές του καρκίνου που είναι ιάσιμες. Το σκοπό αυτό χρηματοδοτούν μεγάλες εταιρείες της Αργεντινής.

Πηγη: Βικιπαιδεια

Κατηγορία: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon