διαφορετικα στοιχεια των καρναβαλιων

Τα καρναβάλια καθε χρόνο τραβούν πάνω τους την προσοχή , αλλά σίγουρα για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Το ίδιο έθιμο , με διαφορετική ‘ εκτέλεση ‘ και αλλιωτικο χαρακτήρα σε κάθε μέρος του κόσμου. Ποιες είναι, όμως, οι διαφορες ανάμεσα στα πιο γνωστα καρναβάλια?

Το καρναβάλι του Ρίο ντε Ζανέιρο σίγουρα φημίζεται για το έντονο σεξουαλικό στοιχείο και τις καυτές παρουσίες, αλλά και τους λάτιν ρυθμούς που επικρατούν εκεί . Το καρναβάλι της Μπαρανκίγια στην Κολομβία είναι διάσημο για τις παραδοσιακές στολές του, για την έντονη παρουσία του αφρικάνικου, λατινοαμερικάνικου και αραβικού στοιχείου και για τις ιδιαίτερα… τρομακτικές μάσκες του. Το καρναβάλι της Τενερίφης είναι γνωστό ως το πιο κοντινό στη λάτιν νοοοτροπία, της Λατινικής Αμερικής, καρναβάλι της Ευρώπης. Το καρναβάλι της Cádiz φημίζεται για τον αντισυμβατικό του χαρακτήρα και το έντονοτατο σατυρικό στοιχείο που το χαρακτηρίζει.

Για το τέλος, αφήσαμε το δικό μας, Πατρινό καρναβάλι , που μάλλον αποτελεί μία μείξη όλων των παραπάνω, αλλά σε όλα κρατάει κάποιο μέτρο. Σέξυ παρουσίες ναι, έντονα προκλητικές όχι, σάτυρα και παρωδία ναι , υπερβολές όχι, επιρροές από τη Λατινική Αμερική σίγουρα, συν μία μικρή δόση παράδοσης.

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon