Ο ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟΣ ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ (VIDEO)

Θα ξεκινήσουμε την θεματική μας εβδομάδα του “κινηματογράφου” με μία ταινία η οποία μας απασχόλησε πολύ τον τελευταίο καιρό! Η Ελληνική ταινία “Ο Κυνόδοντας” η οποία ήταν υποψήφια για όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας , έχει εμπνευστεί από μία Μεξικάνικη ταινία!! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ορισμένοι οργισμένοι φαν ενός κλασσικού Μεξικάνικου κινηματογραφικού έργου!!

Πριν από περίπου ένα χρόνο , είχε σκάσει σαν βόμβα μία ανώνυμη επιστολή στα γραφεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου , η οποία ανέφερε ότι  ο «Κυνόδοντας» του Λάνθιμου είναι αντιγραφή μιας μεξικανικής ταινίας του 1973, με τον τίτλο «Ο πύργος της αθωότητας» (ή “το κάστρο της αγνότητας” ) ισπανιστί “El castillo de la pureza” του Arturo Beristáin.

Όποιος έχει δει τον κυνόδοντα (εγώ τον έχω δει και μου άρεσε), θα παρατηρήσει όντως αρκετές ομοιότητες με το παρακάτω 14λεπτό απόσπασμα του “Κάστρου της αγνότητας”.

Ο Λάνθιμος πιθανότατα να μην είχε σκοπό να αντιγράψει , αλλά απλά να πάρει κάποια βασικά στοιχεία της κλασσικής Μεξικανικής ταινίας … θα μπορούσε τουλάχιστον κάλλιστα να αναφέρει ότι η ταινία του είναι ‘εμπνευσμένη’ από το “κάστρο της αγνότητας”.

Οι κυριότερες διαφορές πάντως έχουν να κάνουν με τα φινάλε των ταινιών , από ότι καταλάβαμε και εμείς από την διαδικτυακή μας έρευνα.

Σας παραθέτουμε παρακάτω ένα 14λεπτο απόσπασμα της ταινίας με Ελληνικούς υπότιτλους!

Κατηγορία: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
2 Comments
  1. 13 έτη ago
    Meet-sos (admin)

    Ορίστε και το trailer του “κυνόδοντα” στα Ισπανικά
    http://www.youtube.com/watch?v=zRPcsjaJ07E&feature=related

  2. 13 έτη ago
    Rosa

    μπορει να εγινε εν αγνοια του
    ουτως η αλλως η σκηνοθεσια δεν εχει καμια απολυτως σχεση αναμεσα στις δυο ταινιες
    βεβαια για να ειμαι ειλικρινης προτιμω την μεξικανικη

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon