η νηστεια της μεγαλης εβδομαδας

Τα παλαιότερα χρόνια οι Ισπανοί -όπως κι εμείς – νήστευαν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο απ’ ό, τι σήμερα. Συγκεκριμένα, η Εκκλησία τους όριζε ότι ως νηστεία θεωρείται τόσο η αποχή από το κρέας όσο και η μη παρασκευή και κατανάλωση άνω του ενός γεύματος τη μέρα.

Για να γίνουμε πιο σαφείς, τα παλια χρόνια , το μοναδικό γεύμα κατά τη διάρκεια της νηστείας έπρεπε να παρασκευάζεται και να καταναλώνεται μετά τη Δύση του ηλίου, χωρίς, φυσικά, να προηγηθεί ή να ακολουθήσει άλλο γεύμα.

Πλέον αυτόν τον κανόνα ελάχιστοι ακολουθούν , πολλοί , όμως, παραμένουν πιστοί στα τρόφιμα που επιτρέπεται να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Η κατανάλωση κρέατος ουσιαστικά απαγορεύεται, επιτρέπεται , όμως, η χρήση μπέικον (!!!!!!!!!!!!!) στο φαγητό, όταν δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί φυτικό λάδι. Η υποκατάσταση του κρέατος γίνεται με τα ψάρια και το ψωμί – ο βακαλάος και το ψωμί θεωρούνται τα δύο πιο παραδοσιακά τρόφιμα της νηστείας τους – , ενώ πολύ συχνά τρώνε γλυκά. Η κατανάλωση γαλακτοκομικών είναι πλέον επιτρεπτή.

Όπως βλέπουμε , οι διαφορές ανάμεσα στη δική μας και τη δική τους νηστεία είναι πολλές.

Κατηγορία: ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
1 Comment
  1. 13 έτη ago
    Meet-sos (admin)

    γουσταρω σπανιολικη νηστεια… θα ταραξω τα μπεϊκον μεγαλοβδομαδιατικα…

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon