ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΗ (TAMBIÈN LA LLUVIA) 2011

Η ταινία “también la lluvia”, σε σκηνοθεσία Iciar Bollain και σενάριο από τον Σκωτσέζο Paul Laverty, είναι, σύμφωνα με τα λόγια του σκηνοθέτη: “αντίσταση και φιλία. Είναι ένα προσωπικό ταξίδι – μια περιπέτεια στην οποία εμπλέκονται οι χαρακτήρες που φέρνουν το παρελθόν στο παρόν”.

Η ιστορία χρησιμοποιεί την άφιξη του Κολόμβου στην Αμερική με τη δημιουργία μιας ταινίας. Αναμιγνύει την βιομηχανική εκμετάλευση του χρυσού στην Ισπανία του 16ου αιώνα με τον αγώνα για το νερό στην Κοτσαμπάμπα το έτος 2000. Η ταινία μας ταξιδεύει από το μύθο μιας ταινίας εποχής στην πραγματικότητα μιας ταινίας που διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Βολιβίας.

Και από αυτή την πραγματικότητα σε μια άλλη η οποία είναι βαθύτερη και πιο δραματική, όπου άτομα χωρίς πρακτικά δικαιώματα, απαγορεύεται από το νόμο να συλλέγουν ακόμα και τη βροχή. Αλλά το φιλμ κάνει πολύ περισσότερα από ό, τι η σύγκριση ιστορικών γεγονότων. Ξεπερνά τις λεπτομέρειες και ερευνά σε κάτι πολύ βαθύτερο και πιο καθολικό. Κατά βάθος είναι μια ιστορία για την αφοσίωση, την συντροφικότητα, και την συναισθηματική συμμετοχή.

Η επίσημη πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας για τα Όσκαρ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 2011 (PANORAMA)

Σημείωμα της σκηνοθέτιδας:

Το “EVEN THE RAIN” είναι μακράν η πιο πολύπλοκή ταινία που έχω κάνει. Ήταν μια συναρπαστική περιπέτεια αλλά και πρόκληση για οποιονδήποτε που δούλεψε μέσα σε αυτή ή ενεπλάκει με κάποιον τρόπο. Πως τρως έναν ελέφαντα; μπουκιά-μπουκιά όπως λέει και το ρητό.

Πως λοιπόν γυρίζεις μια ταινία με τόσα πολλά extras, τόσους πολλούς χαρακτήρες και τόση δράση; Σκηνή-σκηνή. Έτσι το αντιμετώπισα, σχεδιάζοντας κάθε σκηνή σχολαστικά διανέμοντας τους ρόλους και σκηνοθετώντας όλα τα extras ένα-ένα , ενώ δούλευα φράση –φράση με τους ηθοποιούς που δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ και κυρίως έχοντας εμπιστοσύνη στο αξιόλογο καστ και στο τεχνικό προσωπικό τόσο από την Ισπανία όσο και από την Βολιβία.

OFFICIAL SITE ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑΙΝΙΑΣ (CAST,ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΤΛ)

Πρωταγωνιστούν:

Gael García Bernal … Sebastián
Luis Tosar … Costa
Karra Elejalde … Antón / Cristóbal Colón
Vicente Romero
Juan Carlos Aduviri … Daniel / Hatuey
Raúl Arévalo … Juan / Antonio de Montesinos
Cassandra Ciangherotti … Maria
Carlos Santos … Alberto / Bartolomé de las Casas
Pau Cólera
Dani Currás
Luis Bredow … Jefe de Policia
Sonia Ovando … Ona / Sonia
Milena Soliz … Belen
>>CREDITS<< Σκηνοθεσία Icíar Bollaín Σενάριο Paul Laverty Παραγωγή Juan Gordon Μουσική Alberto Iglesias Φωτογραφία Alex Catalán Μοντάζ Ángel Hernández Zoido Casting Eva Leira Yolanda Serrano Σχεδιασμός Παραγωγής Juan Pedro De Gaspar Κοστούμια Sonia Grande Βοηθός Σκηνοθέτη Emiliano Torres Εταιρείες Παραγωγής Londra Films P&D (Production Services) Morena Films Διανομή Spentzos Films (Ελλάδα) Haut et Court Vitagraph Films Londra Films P&D Ειδικά Εφέ Telson (post-production facilities) Χρονολογία παραγωγής 2010 Χώρα παραγωγής ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ Γλώσσα ΙΣΠΑΝΙΚΑ Εικόνα ΕΓΧΡΩΜΗ 2.35 : 1 Είδος ταινίας ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΔΡΑΣΗΣ Διάρκεια 103' Ήχος Dolby Digital, Dolby SR Τοποθεσίες γυρισμάτων Βολιβία AKA Even the Rain

Κατηγορία: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon