Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε στον Ιάσωνα Πιπίνη, συντάκτη του AmericaLatina.Com.Gr για την Λατινική Αμερική, για την ξεχωριστή του συμπάθεια προς την Κούβα και για τις εμπειρίες του από τις επισκέψεις που έχει κάνει εκεί.

Γνωρίζετε την κατάσταση που επικρατεί στη Λατινική Αμερική. Ο ίδιος έχετε ταξιδέψει και έχετε ζήσει με τους ανθρώπους της..

Έχω πάει πολλές φορές στη Λατινική Αμερική. Στο Περού, από όπου κατάγεστε εσείς, έχω πάει δυο φορές.. Και έχω δει από κοντά διάφορους λαούς που ζουν εκει και εχω θαυμάσει το κουράγιο τους , την υπομονή τους, πολλές φορές το θάρρος τους, γιατι πραγματικά είναι μια αδικημένη περιοχή κάτω από την επικυριαρχία των ΗΠΑ.

Αποτελεί πηγή έμπνευσης η Λατινική Αμερική; Οι αγώνες της;

Τώρα τα σημάδια που βλέπω με τη Βενεζουέλα, τη Βολιβία, τη Βραζιλία και με τη Νικαράγουα ειναι ενθαρρυντικά, είναι τα καλύτερα νέα που έχουμε. Φυσικά δεν μιλάμε για την Κούβα, εγω είχα την τιμή να έχω την φιλία του Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα, και ξέρω ότι η Κούβα είναι για τη Λατινική Αμερική ένας φάρος. Ενας φάρος που εμπνέει δύναμη, κουράγιο και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ορισμένοι εκφράζουν επιφυλάξεις για την πολιτική του Ούγο Τσάβες στη Βενεζουέλα. Λένε μάλιστα ότι θα μπορούσε να προκύψει και μια δικτατορία. Φοβάστε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;

Δεν μπορώ να ξέρω.. Ο Τσάβες όσο θα έχει μαζί του την υποστήριξη τη λαϊκή θα είναι έτσι. Είναι πράγματα τα οποία την πορεία τους δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Δεν βλέπουμε το κακό. Προς το παρόν βλέπουμε το καλό.

πηγή συνέντευξης

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon