ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ ΣΤΟ ΑΛΙΚΑΝΤΕ (video)

Χθες είδαμε το γενικότερο έθιμο των πυρκαγιών του Σαν Χουαν, σήμερα θα δούμε τι συμβαίνει συγκεκριμένα στο Alicante. Το έθιμο αυτό εκεί αποτελεί το κυριότερο και είναι το απόλυτο must της περιοχής. Ένα έθιμο πραγματικός φόρος τιμής προς την φωτιά!!

Ο κόσμος καταναλώνει από την παραμονή παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής και τα μεσάνυχτα (που και καλά αλλάζει η μέρα) ξεχύνεται στους δρόμους και στις παραλίες , ανάβει φωτιές χορεύοντας γύρω από αυτές, ανάβει πυροτεχνήματα και ρίχνει βουτιές στη θάλασσα!!!

Το έθιμο την σημερινή του μορφή την απέκτησε το 1928. Μέχρι τότε υπήρξε κοινό όπως και στις υπόλοιπες περιοχές της Ισπανίας. Υπάρχει ένα στοιχείο όμως που φέρνει αρκετά στα «fallas» της Βαλένθια, όπου δημιουργούν τεράστια ομοιώματα από ξύλο και χαρτί , τα οποία παρελαύνουν στους δρόμους της πόλης και στο τέλος της βραδιάς καταλήγουν στην πυρά!!

Kάθε χρόνο υπάρχει μία κοπέλα 18-25 η οποία στέφεται ως βασίλισσα της γιορτής ή αλλιώς «όμορφη της φωτιάς». Η «όμορφη της φωτιάς» επιλέγεται από τον Μάη , ανάμεσα σε πολλές υποψήφιες ανα γειτονιά.

Αξιοσημείωτο είναι και ένα είδος γεύματος που καταναλώνεται τις ημέρες του πανηγυριού. Ονομάζεται “cocas” και είναι ένα είδος ζύμης με κρεμμύδια τόνου, και κουκουνάρια.

Κατηγορία: ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon