Ο ZACK DE LA ROCHA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο Μεξικάνικης καταγωγής Αμερικανός mc-τραγουδιστής του θρυλικού funk-rock συγκροτήματος “Rage Against The Machine” μίλησε και αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα της Ελλάδας αλλά και της Ισπανίας.

Γνωστός για την πολιτικοποιημένη του στάση ως καλλιτέχνης και άνθρωπος, δεν θα μπορούσε άλλωστε να μην αναφερθεί κάποια στιγμή σε όλα αυτά που συμβαίνουν τελευταία στην Ευρώπη.

Ο Zack συγκεκριμένα είπε:

Ξέρετε, αρχίζω και συγχύζομαι. Βλέποντας τις ειδήσεις τελευταία και ακούγοντας όλα αυτά τα κοινότυπα λόγια. Όλα αυτά τα λόγια για την Ιρλανδία και όλα αυτά τα λόγια για την Πορτογαλία και όλα αυτά τα λόγια για την Ισπανία και όλα τα λόγια για την Ελλάδα.

Όλοι αυτοί λένε: ότι οι λαοί της Ιρλανδίας και της Ισπανίας και της Ελλάδας και της Πορτογαλίας την περάσανε πολύ εύκολα. Και οι ίδιες εταιρείες που διοικούν αυτούς τους σταθμούς, όπως το CNN, κέρδισαν τόσα πολλά από το στεγαστικό πρόβλημα και τη κρίση που δημιούργησαν.

Οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν τα προβλήματα και δημιούργησαν την οικονομική ύφεση, είναι οι πρώτοι που κατηγορούν ΕΣΑΣ για όσα έγιναν! Και έχω σιχαθεί, να το λένε ξανά και ξανά αυτό, ξέροντας πολύ καλά ότι ο λόγος που έχουμε συντάξεις, ότι ο λόγος που έχουμε διακοπές, ο λόγος που έχουμε οχτώ ώρες εργασία τη μέρα είναι ακριβώς οι δράσεις που κάνουν τα αδέλφια μας στην Ελλάδα τη στιγμή που μιλάμε.

Οι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στη πλούσια τάξη που μας έκλεβε όλους εδώ και χρόνια. Και μπροστά σε όλη αυτή τη προπαγάνδα θέλω να πω: Πρέπει να ενωθούμε εδώ Ευρώπη. Πέρα από τις εθνικές γραμμές. Πέρα από τις θρησκευτικές διαφορές. Πέρα από τις φυλετικές διακρίσεις. Γιατί οι γραμμές είναι ξεκάθαρες, είναι ή αυτοί ή εμείς.”

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon