ισπανικα ανευ διδασκαλου: ναι ή οχι?

Όλοι οι γλωσσομαθείς αυτής της χώρας πιστεύω ότι εστω και μία φορά θα μπήκαν στον πειρασμό να αγοράσουν τα δελεαστικά πακέτα διδασκαλίας άνευ διδασκάλου για κάποια γλώσσα. Και αυτό γιατί οι διαφημίσεις τους σίγουρα τα παρουσιάζουν πολύ ελκυστικά και αποτελεσματικά, ενώ, επιπρόσθετα, είναι και ιδιαίτερα οικονομικά.

Είναι , όμως, πραγματοποιήσιμα όλα αυτά που διατείνονται αυτές οι μέθοδοι?

Να δηλώσω κατ’αρχάς ότι και εγώ η ίδια είχα προ καιρού μπει σε αυτόν τον πειρασμό -και μάλιστα για τα Ισπανικα- και τελικά υπέκυψα! Αγόρασα λοιπόν τότε μία μεθοδο , η οποία μου κόστισε 15000 δραχμές (μιλάμε για σημαντικό ποσό εκείνη την εποχή).

Αμέσως ξεκίνησα επιμελώς να διαβάζω τα μαθήματα μου. Εμαθα το αλφαβητο, τους μήνες, τις ημέρες και μετά μπήκα στα βασικά της Γραμματικής. Εκεί έχασα τον μπούσουλα! Δε μπορούσα να καταλάβω τίποτα, δε μπορούσα να συγκεντρωθώ και δεν είχα κάποιον να λύσει τις τόσες απορίες μου.

Το αποτέλεσμα? Γρήγορα άφησα τη μέθοδο στην άκρη σε ένα σημείο της βιβλιοθήκης μου , όπου φιγουράρει μέχρι σήμερα.

Έδωσα πολλά χρήματα, έχασα χρόνο και βασικά απογοητεύτηκα, αφού έμαθα πραγματικά ελάχιστα.

Συμπέρασμα: Αν ο μαθητής – ακόμα και ο πιο επιμελής- δεν έχει κάποιον να του παρουσιάσει την ύλη με τη σειρά που πρέπει να γίνει, στο χρονικό διάστημα που πρέπει να διδαχθεί και φυσικά, να του λύσει τις προκύπτουσες απορίες, ο μαθητής σύντομα θα χάσει το ενδιαφέρον του και θα τα παρατησει.

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ
6 Comments
  1. 13 έτη ago
    Meet-sos (admin)

    Που την εχεις αυτη τη μεθοδο; Για φερε την κι απο εδω…

  2. 13 έτη ago
    Zaki Laki

    χαχα. εγώ δοκίμασα με τη Rosetta Stone – αλλά είναι λιγο βαρετό από ένα σημείο και μετά γιατί δουλεύει πολλή επανάληψη. Aλλά είναι καλό σε γενικές γραμμές. Λογω δουλειάς δεν μπορώ να παρακολουθήσω μαθηματα αν και θα ήθελα.

  3. 12 έτη ago
    Giota.norway

    Δοκιμάστε τη μέθοδο διδασκαλίας άνευ διασκάλου MANDESON. Απλό, κατανοητό και αρκετα φθηνό. Τα πάντα είναι χωρισμένα σε κεφάλαια/ενότητες, οπότε διαλέγεις εσύ τί θέλεις να μάθεις πρώτα. Είναι πολύ καλή μ’εθοδος, έμαθα πολλά. Τη συνιστώ. Και αλήθεια.. ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΧΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE????????????????

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon