ελληνοϊσπανικο κεντρο πολιτισμου

Σύμφωνα με το site του κέντρου: Το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Federico Garcia Lorca» ιδρύθηκε το 1990 από ισπανούς μόνιμους κατοίκους της πόλης με την ονομασία Ελληνοϊσπανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας «Federico Garcia Lorca».

Με την πάροδο των ετών, το Κέντρο με την παρουσία του στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης απέκτησε ένα μεγάλο αριθμό μελών και φίλων. Σήμερα συμμετέχει ενεργά στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης συνεργαζόμενο με φορείς και οργανισμούς Ελλάδας και Ισπανίας.

Με διαρκή παρουσία σε όλα τα φεστιβάλ της πόλης, με πρωτοβουλίες στην οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, με την ενίσχυση κάθε είδους καλλιτεχνικής δημιουργίας και με ανάληψη ποικίλων δράσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, το Κέντρο αποτελεί ένα κανάλι επικοινωνίας των δύο πολιτισμών, με σκοπό την ενίσχυση της δημιουργικότητας, της κινητικότητας και των σχέσεων Ελλάδας και Ισπανίας.

Το ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου αποτελούν σήμερα 400 περίπου ενεργά μέλη που με την εθελοντική δράση τους συμβάλλουν στη διάδοση και υλοποίηση των στόχων του.

Στις δραστηριότητες μας μέχρι σήμερα έχουν καταστεί αρωγοί οι περισσότεροι από τους επίσημους φορείς της πόλης, όπως οι Δήμοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Σταυρούπολης, Νεάπολης, το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και εκτός της πόλης οι Δήμοι Βέροιας, Έδεσσας, Φλώρινας, Αριδαίας, η ισπανική Πρεσβεία της Αθήνας και της Ρώμης, το Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών και τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού της Ισπανίας.

Ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά στα γραφεία μας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οδός Αλεξάνδρου Σβώλου 18, πέμπτος όροφος ή επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2310 288.289 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info[at]centrolorca.gr κι ανοίξτε ένα φωτεινό παράθυρο στον πολιτισμό και τον λαό μιας μεγάλης φίλης της Ελλάδας: της Ισπανίας.’

Για περισσότερα: centrolorca.gr

Κατηγορία: ΣΧΟΛΕΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon