FORUM

Welcome Guest 

Show/Hide Header

Welcome Guest, posting in this forum requires registration.



Pages: 1 [2] 3
Author Topic: ισπανικη κουζινα/la cocina espanola
Rosa

Moderator
Posts: 141
Permalink
Post Re: ισπανικη κουζινα/la cocina espanola
on: November 4, 2010, 15:08
Quote

Quote from nikos de espana on November 4, 2010, 12:44
-Queso manchego (κιτρινο τυρι).
-Το “φρεσκο” τυρι, οπως το λενε.Ειδος ασπρου μαλακου τυριου που βγαινει και σε 0%λιπαρα (φανταστικο για διαιτα!Το εβαζα και σε σαλατες.Φερνει λιγο στο δικο μας μανουρι)
(τα υπολοιπα δεν θυμαμαι το ονομα τους).
-Να πω εδω οτι οταν πηγα σε ενα εστιατοριο στο Alicante με εναν φιλο Ισπανο και ακουσαν οτι ειμαι μαγειρας,βγηκε ο μαγειρας απο την κουζινα,μου εφερε βιβλια μαγειρικης (Ισπανικη κουζινα),μου χαρησε ενα βιβλιο και μου εφεραν να φαω 15 πιατα (μικρα),εξτρα απο αυτα που ειχαμε παρει για να δοκιμασω την Ισπανικη κουζινα!!! Εκει ειδα πολλα ορεκτικα με διαφορα τυρια αλλα οπως καταλαβαινετε δεν μπορουσα ουτε να τα φαω ολα ποσο μαλλον να θυμαμαι και τα ονοματα τους.

ειναι στα σκαρια θεματακι με ισπανολατινοαμερικανικα εστιατορια στην Αθηνα, αμα γνωριζεις σχετικως θα ηταν πολυτιμη η βοηθεια σου, διοτι εμεις γνωριζουμε, αλλα χωρις να τα εχουμε δοκιμασει και ολα

d!<3n!$-
!@

Νέος
Posts: 9
Permalink
Post Re: ισπανικη κουζινα/la cocina espanola
on: January 29, 2011, 22:17
Quote

egw 3r tin ispaniki salata
xmm dn tin exw dokimasei alla exei kales kritiks…
dokimastetin ama 8elete kai peite mm…sas dinw tin sintagii!

συστατικά
½ μαρούλι
1 σφιχτοβρασμένο αυγό, κομμένο σε φέτες
2 καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
1 φέτα μορταδέλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια (Αντικαταστήστε με μια φέτα στήθος γαλοπούλας κομμένη σε μικρά κομμάτια, για μια υγιεινή εναλλακτική)
1 φέτα τυρί (οποιουδήποτε τύπου), κομμένη σε μικρά κομμάτια
12 πράσινες ελιές (προαιρετικό)
2 κουτ. σούπας ξύδι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα φρέσκο μαύρο πιπέρι
οδηγίες

Πλύνετε το μαρούλι. Στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας. Κόψτε με τα χέρια το μαρούλι σε μικρά κομμάτια και χωρίστε το σε 4 μικρά πιάτα ή μπολ σαλάτας.

Τοποθετήστε το αυγό, το καρότο, την μορταδέλα ή υποκατάστατο και το τυρί ή υποκατάστατο του πάνω στο μαρούλι. Γαρνίρετε με ελιές. Ανακατέψτε το ξύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Περιχύστε μια κουταλιά της σούπας μίγματος σε κάθε σαλάτα.

Rosa

Moderator
Posts: 141
Permalink
Post Re: ισπανικη κουζινα/la cocina espanola
on: January 30, 2011, 11:32
Quote

ααα δεν την ηξερα
ωραια φαινεται
θυμιζει τη σαλατα του σεφ χωρις το ντρεσιν

Maggy

Νέος
Posts: 6
Permalink
Post Re: ισπανικη κουζινα/la cocina espanola
on: January 30, 2011, 12:15
Quote

Εγώ ξέρω να φτιάχνω ένα μεξικάνικο φαγητό και σαλάτα. Το φαγητό ονομάζεται enchiladas το οποίο αποτελείται κυρίως απο tortilles, κοτοπουλο και πιπεριές συνοδευόμενο απο μία γευστικότατη σάλτσα με tabasco το οποίο προσθέτεις όσο θέλεις εσύ! Το έχω φτιάξει τρεις φορές μέχρι τώρα και οι φίλοι μου ξετρελάθηκαν απο τη γεύση! Είναι λίγο χρονοβόρο αλλά αξίζει η προσπάθεια και είναι εύκολο. Ορίστε η συνταγή:

Συστατικά
4 φιλέτα κοτόπουλο
16 τορτίγιες
250 ml κρέμα γάλακτος
100 ml χυμό ντομάτας
3 μεγάλες πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
200 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
400 γρ. τυρί τσένταρ (cheddar) τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
1 κ.γλ. tabasco (προαιρετικά)

Οδηγίες
Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για κανένα δεκάλεπτο, να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το τηγάνι και ρίχνουμε το μπέικον και τις πιπεριές. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το τυρί, κρατώντας στο πλάι μια χούφτα. Προσθέτουμε 150ml κρέμα γάλακτος, τις ελιές, το κρεμμύδι και τις πιπεριές με το μπέικον και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τους κύβους κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 100ml κρέμα γάλακτος με το χυμό ντομάτας και το σκόρδο. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο tabasco.
Παίρνουμε μια τορτίγια και απλώνουμε κατα μήκος της μια μεγάλη κουταλιά απο μείγμα κοτόπουλο. Την τυλίγουμε και την τοποθετούμε σε ταψί(θα χρειαστούμε ένα μεγαλο). Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
Περιχυνουμε με το μείγμα κρέμα γάλακτος – ντομάτας και απλώνουμε με μια σπάτουλα να καλυφτούν οι τορτίγιες. Απο πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα
Τορτίγιες θα βρούμε έτοιμες στο super market. Όσες περισσέψουνε μπορουμε να τις φυλάξουμε στην κατάψυξη.

Το συνδίασα με μία μεξικάνικη σαλάτα που βρήκα στο internet με μαρούλι, βραστό καλαμπόκι, βραστά κόκκινα φασόλια, καρότο και λάχανο. Προσθέτουμε κολίανδρο, μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και γίνεται μούρλια!

Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Rosa

Moderator
Posts: 141
Permalink
Post Re: ισπανικη κουζινα/la cocina espanola
on: January 30, 2011, 15:16
Quote

πολυ ενδιαφερουσα συνταγη, Maggy
θα σου προτεινα να βγαλεις το μπεικον και την κρεμα που ειναι ξενα στη μεξικανικη κουζινα και να προσθεσεις καλαμποκι, κοκκινα φασολια και φρεσκια τοματα σε ροδελες -που συνδυαζεται αψογα με το λιωμενο τυρι- που τα λατρευουν
επισης, λίγο τσιλι η αλλιως το νεο ταμπασκο απο καυτερη μεξικανικη πιπερια jalapeño σε πρασινο χρωμα που ειδα την τελευταια φορα που πηγα στο supermercado και ενθουσιαστηκα

Rosa

Moderator
Posts: 141
Permalink
Post Re: ισπανικη κουζινα/la cocina espanola
on: January 30, 2011, 15:23
Quote

επισης για πολυ καυτερο αυθεντικο αποτελεσμα προσθετεις ολοκληρη τσιλι πιπεριτσα στη σαλτσα και βγαζεις καπνους απ τα αυτια

Maggy

Νέος
Posts: 6
Permalink
Post Re: ισπανικη κουζινα/la cocina espanola
on: January 30, 2011, 22:24
Quote

πωπω μπόμπα θα γίνει! Και να φανταστείς ότι δεν είμαι του πικάντικου οπότε δεν νομίζω ότι θα επιχειρήσω ποτέ την τσίλι πιπεριά! Ξέρει κανείς να μας πει τι είναι τα Tacos και γενικά τι περιέχουν και πως τα φτιάχνουμε?

Rosa

Moderator
Posts: 141
Permalink
Post Re: ισπανικη κουζινα/la cocina espanola
on: January 31, 2011, 14:00
Quote

Quote from Maggy on January 30, 2011, 22:24
πωπω μπόμπα θα γίνει! Και να φανταστείς ότι δεν είμαι του πικάντικου οπότε δεν νομίζω ότι θα επιχειρήσω ποτέ την τσίλι πιπεριά! Ξέρει κανείς να μας πει τι είναι τα Tacos και γενικά τι περιέχουν και πως τα φτιάχνουμε?

στη μεξικανικη κουζινα υπαρχουν tacos, chimichangas, tortillas, burritos και quesadillas. Όλα μπορούν να έχουν την ίδια γέμιση. Τα tacos έχουν σκληρή πίτα γύρω συνήθως και μικρότερο μέγεθος, ενώ εμείς έχουμε ανεβάσει αρθρο για burritos.

mariaki

Νέος
Posts: 2
Permalink
Post Re: ισπανικη κουζινα/la cocina espanola
on: November 8, 2012, 17:15
Quote

Που μπορώ να βρώ turron blando στην Ελλάδα?

mariaki

Νέος
Posts: 2
Permalink
Post Re: ισπανικη κουζινα/la cocina espanola
on: November 8, 2012, 17:17
Quote

Που μπορώ να βρώ turron blando στην Ελλάδα?

Pages: 1 [2] 3

Mingle Forum by cartpauj

Version: 1.0.34;
Page loaded in: 0.027 seconds.

close
Facebook IconTwitter Icon