Εγώ ξέρω να φτιάχνω ένα μεξικάνικο φαγητό και σαλάτα. Το φαγητό ονομάζεται enchiladas το οποίο αποτελείται κυρίως απο tortilles, κοτοπουλο και πιπεριές συνοδευόμενο απο μία γευστικότατη σάλτσα με tabasco το οποίο προσθέτεις όσο θέλεις εσύ! Το έχω φτιάξει τρεις φορές μέχρι τώρα και οι φίλοι μου ξετρελάθηκαν απο τη γεύση! Είναι λίγο χρονοβόρο αλλά αξίζει η προσπάθεια και είναι εύκολο. Ορίστε η συνταγή:
Συστατικά
4 φιλέτα κοτόπουλο
16 τορτίγιες
250 ml κρέμα γάλακτος
100 ml χυμό ντομάτας
3 μεγάλες πιπεριές κέρατο κομμένες σε ροδέλες
200 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
400 γρ. τυρί τσένταρ (cheddar) τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
1 κ.γλ. tabasco (προαιρετικά)
Οδηγίες
Πλένουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για κανένα δεκάλεπτο, να πάρει χρώμα.
Βγάζουμε το κοτόπουλο απο το τηγάνι και ρίχνουμε το μπέικον και τις πιπεριές. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το τυρί, κρατώντας στο πλάι μια χούφτα. Προσθέτουμε 150ml κρέμα γάλακτος, τις ελιές, το κρεμμύδι και τις πιπεριές με το μπέικον και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τους κύβους κοτόπουλο και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 100ml κρέμα γάλακτος με το χυμό ντομάτας και το σκόρδο. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο tabasco.
Παίρνουμε μια τορτίγια και απλώνουμε κατα μήκος της μια μεγάλη κουταλιά απο μείγμα κοτόπουλο. Την τυλίγουμε και την τοποθετούμε σε ταψί(θα χρειαστούμε ένα μεγαλο). Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες τορτίγιες.
Περιχυνουμε με το μείγμα κρέμα γάλακτος - ντομάτας και απλώνουμε με μια σπάτουλα να καλυφτούν οι τορτίγιες. Απο πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τορτίγιες θα βρούμε έτοιμες στο super market. Όσες περισσέψουνε μπορουμε να τις φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Το συνδίασα με μία μεξικάνικη σαλάτα που βρήκα στο internet με μαρούλι, βραστό καλαμπόκι, βραστά κόκκινα φασόλια, καρότο και λάχανο. Προσθέτουμε κολίανδρο, μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και γίνεται μούρλια!
Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
|