ΑΝΩΜΑΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ Γ’ – ΤΟ ΡΗΜΑ “SABER”

Συνεχίζοντας τα ρήματα που έχουν ανώμαλο μόνον το πρώτο τους ενικό πρόσωπο, θα δούμε ένα βασικότατο, καθημερινό και κλασσικό ρήμα του οποίου η ανωμαλία του πρώτου προσώπου δεν είναι παρόμοια με κανενός άλλου ρήματος!!

himno de boca juniors

Σήμερα θα μεταφερθούμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και θα ακούσουμε τον ύμνο της θρυλικής Boca Juniors, μιας ομάδας με τεράστια ιστορία και παράξενο…όνομα. Όπως θα παρατηρήσετε, οι Αργεντίνοι, με την χαρακτηριστική προφορά τους , προφέρουν το όνομα της ομάδας ‘Μπόκα Ζούνιορς’.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ AMPARO SÁNCHEZ

Το Καστεγιάνο σας δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε μία πρόσκληση για την συναυλία της Amparo Sánchez στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου, στο Block33. Ο τρόπος για να κερδίσετε την πρόσκληση είναι απλούστατος.

ΤΟ ΠΡΙΓΚΗΠΑΤΟ ΤΗΣ ΑΝΔΟΡΡΑΣ

Το Πριγκηπάτο της Ανδόρρας (καταλανικά: Principat d’Andorra, ισπανικά: Principado de Andorra) είναι ένα πολύ μικρό κράτος, αποκλεισμένο από τη θάλασσα. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ευρώπη, στα ανατολικά Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Έχει έκταση 468 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 84.825 (εκτ. 2011).

tamara-cada día

Αγαπητές Κυρίες και αγαπητοί Κύριοι, σήμερα θα ακούσουμε ένα όμορφο τραγούδι από την Tamara. Το τραγούδι αυτό κυκλοφόρησε το 2009 και ήταν το πρώτο της. Απολαύστε το όμορφο βίντεο κλιπ. Θα ακολουθήσει μετάφραση των στίχων σε σχόλιο.

ΓΑΛΙΚΙΑΝΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ & ΠΡΟΦΟΡΑ

Από σήμερα ξεκινάει και επίσημα ο θεμα-θη-τικός μήνας των Γαλικιανών! Και βεβαίως με τι άλλο θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από το αλφάβητο τους!! Το αλφάβητο των Γαλικιανών λοιπόν, το οποίο, μοιάζει με το Ισπανικό αλλά σε πιο… λειψή μορφή!!

matador – los fabulosos cadillacs (video oficial)

Οι fabulosos Cadillacs είναι ένα συγκρότημα ska από την Αργεντινη, το οποίο έγινε διάσημο σε όλο το Ισπανόφωνο κόσμο, όταν τη δεκαετία του ’90 κυκλοφόρησε το θρυλικό τραγούδι ‘ Matador’. Το τραγούδι αυτό πρόσφατα ανακηρύχθηκε ως το μεγαλύτερο hit των 90s στη Λατινική Αμερική.

ντεμης ρουσσος – necesito olvidar

O δικός μας, ο Ελληνας τραγουδιστής διεθνούς φήμης και αναγνώρισης, Ντέμης Ρούσσος έχει ερμηνεύσει πολλά τραγούδια στην αγαπημένη μας γλώσσα, τα Ισπανικά! Σήμερα λοιπόν θα ακούσουμε το ισπανικό ‘Necesito olvidar’. Θα ακολουθήσει μετάφραση των στίχων σε σχόλιο.
close
Facebook IconTwitter Icon