ΚΟΙΝΕΣ ΙΣΠΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ 1

Σήμερα θα δούμε το πρώτο μέρος του θεματικού, της εβδομάδος, μαθήματος. Ως γνωστόν αμφότερες οι γλώσσες είναι Λατινικής καταγωγής οπότε λογικό και επακόλουθο να υπάρχουν πάρα πολλές κοινές λέξεις και φράσεις. Ας δούμε μερικές από αυτές:

ella baila sola – lo echamos a suertes (video oficial)

Σήμερα θα ακούσουμε μία όμορφη ερωτική μπαλάντα από το γυναικείο ισπανικό συγκρότημα ‘Ella Baila Sola’. Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί και τη μεγαλύτερη επιτυχία τους. Απολαύστε το!

enrique iglesias, jénnifer lópez – mouth to mouth

Σήμερα θα ακούσουμε ένα ντουέτο από τους παγκοσμίως διάσημους Λατίνους σταρ Enrique Iglesias και Jénnifer López. Το κομμάτι ονομάζεται ‘mouth to mouth’ και είναι… αγγλόφωνο. Απολαύστε το!

luz casal – mi memoria

Σήμερα θα ακούσουμε την αγαπημένη μας Luz Casal να μας ερμηνεύει μοναδικά μία μεγάλη της επιτυχία. Το κομμάτι τιτλοφορείται ‘mi memoria’ και αν κάποια στιγμή νομίζετε ότι ακούτε ελληνικά, μάλλον δεν απατάστε! Θα ακολουθήσει μετάφραση των στίχων σε σχόλιο.

mar adentro-η θαλασσα μεσα μου

Ο Javier Bardem ενσαρκωνει τον Ramón, έναν τετραπληγικό που αγωνίζεται για το δικαίωμα της ευθανασίας, που τόσο πολύ επιθυμεί. Ο Ramón σε νεαρή ηλικία είχε ένα ατύχημα στη θάλασσα που τον κατέστησε ανάπηρο. Από τότε έμεινε ‘καρφωμένος’ στο κρεββάτι του, με πολλούς ανθρώπους να τον εγκαταλείπουν και λίγους να

el cuaresma – τι τρωνε τη Σαρακοστη οι Ισπανοφωνοι?

Για να συγκρίνουμε την Σαρακοστή και την νηστεία των Ορθόδοξων και των Καθολικών, είναι αναγκαίο, πρώτα, να επισημάνουμε τα στοιχεία της Σαρακοστής όπως αυτά ορίζονται από την Ορθόδοξη Εκκλησία, σε περίπτωση που κάποιος δεν τα γνωρίζει, και μετά να προχωρήσουμε στην παράθεση των τροφίμων που απαγορεύεται να καταναλώνονται κατά

ΑΣΚΗΣΗ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΔΕΚΑ

Αγαπητές κυρίες και αγαπητοί μας κύριοι, έχουμε τρεις εβδομάδες να κάνουμε ασκησούλα! Ας κάνουμε λοιπόν μία σήμερα (και για όλο το Σαββατοκύριακο), η οποία να συνδυάζει όλα τα μαθήματα των τριών τελευταίων εβδομάδων.

EL MUNDO – Líder de información en español

Η “Ελ μούντο” είναι ισπανική εφημερίδα, από τις σημαντικότερες, ενώ είναι η σημαντικότερη όσον αφορά την διαδικτυακή της μορφή (www.elmundo.es) αφού υπολογίζονται ότι το site επισκέπτονται περίπου 20.000.000 επισκέπτες τον μήνα!!
close
Facebook IconTwitter Icon