chinchilla

Ta Chinchilla είναι εξαιρετικά χαριτωμένα τρωκτικά, που κάποιοι παρομοιάζουν με “μεγάλους σκίουρους” , ενώ άλλοι με “διασταύρωση γάτας με ποντίκι”!

Το μέγεθός τους είναι σχεδόν το διπλάσιο ενός σκίουρου… ενώ το χρώμα τους είναι γκρι σκούρο. Βέβαια, πλέον μπορεί κάποιος να συναντήσει και λευκά ή μαύρα chinchilla, αποχρώσεις , όμως, που δεν είναι… προϊόν της φύσης!

Βασικό χαρακτηριστικό τυο ζώου είναι το εξαιρετικά πυκνό και απαλό τρίχωμά του , γεγονός που του έδωσε το ελληνικό όνομα ‘Εριόμυς ο μαλλωτός’.

Δυστυχώς, αυτό το χαρακτηριστικό αποβαίνει μοιραίο για πολλά από αυτά, αφού μεγάλος αριθμός εκτρέφεται αποκλειστικά για την παραγωγή της γούνας chinchilla, μίας από τις πιο ακριβές παγκοσμίως.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τα chinchilla για κατοικίδιό τους, αφού είναι εξαιρετικά φιλικά προς τον άνθρωπο, πολύ χαριτωμένα και , φυσικά, πρωτότυπα!

Τελος, να επισημάνουμε ότι τα chinchilla είναι νυκτόβια ζώα και απαντώνται κυρίως στην περιοχή της Χιλής.

Κατηγορία: ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ
5 Comments
  1. 12 έτη ago
    Meet-sos (admin)

    Που κολλάνε με την… Λατινοαμερικάνικη κουλτούρα; Συνταγές με αυτό το χαριτωμένο ζωάκι υπάρχουν???

  2. 12 έτη ago
    maldito

    Χώρα καταγωγής των Chinchilla :Άνδεις. Οπότε έχει κάποια σχέση με λατινοαμερικάνικη κουλτούρα. Ρόζα, γέλιο έχουν τα τσιντσίλα αρκεί να μην ζείς σε ξύλινο σπίτι γιατι λατρεύουν να ματσουλάνε το ξύλο. Είχαν οι συγκατοικοί μου και τα σοβατεπί τα είχαν σκίσει στο προηγούμενο σπίτι. Meetsos στιφάδο πάντως θα ήτανε λουκουμάκι…

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon