escalivada

Escalivada ονομάζεται μια τυπική και πολύ διαδεδομένη καταλανική συνταγή ψητών λαχανικών. Η προετοιμασία της κάτι περισσότερο από εύκολη και η γεύση της εγγύηση! Το ρήμα “escalivar” σημαίνει “μαγειρεύω σε καυτή στάχτη”!

Υλικά:

1 μελιτζάνα
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης (!)
1 τομάτα
1 κρεμμύδι

Παρασκευή:

ψήνουμε τα λαχανικά στο grill μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Τα κόβουμε σε λωρίδες, αφαιρώντας τα σπόρια. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας αλάτι, μπόλικο λάδι και λίγο σκόρδο. Αφήνουμε να κρυώσει (ιδανικά αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να δεσει). Σερβίρεται ενιαίο σα συνοδευτικό κρεατικών.

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon