pastel de choclo

Πρόκειται για μία παραδοσιακή συνταγή που μας έρχεται από τη Χιλή. Ουσιαστικά το σημερινό μας πιάτο είναι μία αλμυρή καλαμποκόπιττα, όσο και εάν το όνομα παραπέμπει σε γλυκό (pastel=γλυκό, τούρτα). Είναι ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό πιάτο της Χιλής, ενώ θα έλεγα ότι θυμίζει το δικό μας μουσακά. Μπορεί να γίνει με κοτόπουλο, μοσχάρι ή και τα δύο, όπως θα δείξουμε εμείς, για πιο εύγεστο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το.

υλικά

300 γρ μοσχαρι
1 στήθος κοτόπουλου
2 σφιχτα αυγα
1 1/4 κρεμμυδι
1 κουταλια της σουπας αλευρι
1 κουταλια της σουπας βούτυρο
700 γρ βρασμενο καλαμποκι (έτοιμο σε κονσερβα)
200 ml γαλα
λιγος βασιλικος
παπρικα
κυμινο
πιπερι
αλατι
λαδι

παρασκευη

Κοβουμε σε μικρα κομματια το μοσχαράκι και το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρολίτσα, ρίχνουμε λίγο λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι, βάζουμε το αλατισμένο κρέας μας όλο μαζί ανάμεικτο, το σωτάρουμε, προσθέτουμε πάπρικα, κύμινο , πιπέρι και λίγο νερό και το αφήνουμε να ψηθεί.

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Επειτα προσθετουμε το καλαμπόκι-το οποίο έχουμε πολτοποιήσει στο μιξερ- το βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε το μέιγμα, προσθέτουμε λίγο βασιλικό και το αφήνουμε να δέσει γύρω στα 5 με 7 λεπτά.

Σε ένα ταψάκι ή μία φόρμα βάζουμε το κρεας μας, τα αυγά κομμένα σε φέτες και την κρέμα μας και ψήνουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon