τι τρωνε αυτοι οι ανθρωποι

Λοιπόν ψάξαμε και βρήκαμε μερικά παραξενά-υπερβολικά παράξενα- εδέσματα των Ισπανόφωνων. Τα συγκεκριμένα που βρήκαμε είναι όλα από τη Λατινική Αμερική. Δε μπορούμε να καταλάβουμε καν πώς σκέφτηκαν να τα δοκιμάσουν ούτε βέβαια πώς τα καθιέρωσαν ως σπασιαλιτέ τους. Σας προειδοποιούμε να μη διαβάσετε το άρθρο φαγωμένοι – ο νοών νοείτω- και να απαλλαγείτε από τα φιλοζωικά αισθήματα σας προσωρινά.

Ξεκινάμε. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, στο Περού τρώνε χάμστερ. Ναι, καλά διαβάσατε. Τα συμπαθέστατα ποντικάκια που λατρεύουν τα παιδιά , στο Περού τα λατρεύουν για άλλο λογο και η εκεί ονομασία τους ειναι cuy ( για όσους θέλουν να ψάξουν συνταγές για να δουν του λόγου το αληθές) . Μάλιστα , υπάχουν πάρα πολλοί τρόποι να μαγειρευτούν και θεωρείται εκεί εξαιρετικός μεζές.

Στο Μεξικό τρώνε ακρίδες. Συνήθως τις τηγανίζουν , αλλά έχουμε την εντύπωση ότι τρώγονται και με μέλι-τώρα επιδόρπιο ή κυρίως, θα σας γελάσουμε. Για τους τολμηρούς, να αναφέρουμε ότι στο εστιατόριο ΄Μεξικάνος’ στο Γουδί, σερβίρονται κανονικά ακρίδες, κατεψυγμένες και μικρού μεγέθους.

Στο Μεξικό, επίσης , τρώνε βατραχοπόδαρα. Η κύρια συνταγή είναι τηγανιτά και εμφανισιακά θυμίζουν μικρά μπουτάκια κοτόπουλου παναρισμένα. Το συγκεκριμένο έδεσμα παρομοίως καταναλώνεται και στη χώρα μας. Θα μου πείτε, τα σαλιγκάρια που τρώμε εμείς πιο λαχταριστά είναι?

Σας κάναμε να σιχαθείτε, σας ανοίξαμε την όρεξη, σας κινήσαμε την περιέργεια? Δεν ξέρουμε. Εμείς απλά θέλαμε να σας πληροφορήσουμε.

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon