ενας θρυλος του tango στην αθηνα

Με δύο μουσικούς συνοδοιπόρους ο θρύλος του tango, ο Juan Carlos Caceres περιοδεύει σε όλο τον κόσμο ως Tango Negro Trio, προσκαλώντας το φιλόμουσο κοινό σε ένα ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψουν μαζί τις ισχυρές μουσικές ρίζες του Tango.

Ένα ταξίδι εντυπωσιακό, ρυθμικό, με πολλές εναλλαγές, αφού μέχρι το τέλος του ταξιδιού αυτού θα έχουμε γνωρίσει τί σημαίνει: Murga, Αργεντίνικη Milonga, Candombe και Habanera αλλά και την black soul του tango που τείνει να εξαφανιστεί στην Αργεντινή.

Με την βαριά, σχεδόν λάγνα φωνή του ο Juan Carlos Caceres, τραγουδά για την καθημερινή ζωή στο Buenos Aires, την νοσταλγία για την πατρίδα, την εξορία και τις πληγές του χρόνου δημιουργώντας έτσι ένα ενδιαφέρον χάρτη μουσικο-ιστορικών διασυνδέσεων καταγράφοντας ταυτόχρονα την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Μια παθιασμένη ερμηνεία, ένα ταξίδι στην ιστορία και το σύμπαν του Tango που μεταφέρει το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια, πάντα όμως μέσα σε ένα μελωδικό και ευχάριστο κλίμα.

Ο αποκαλούμενος και «Paolo Conte της Νοτίου Αμερικής» (όπως και εκείνος δεν είχε αρχίσει την καριέρα του πριν την ηλικία των 50 ετών), γεννήθηκε στο Buenos Aires το 1936 και έζησε στο Παρίσι από το 1968. Τραγουδιστής, πιανίστας, συνθέτης, ζωγράφος, είναι ένας από τους ελάχιστους μουσικούς που έχει κάνει έρευνα για τις μαύρες ρίζες του tango και της πολύπλοκης σχέσης του με τους αφρικανικούς και λατινικούς ήχους και ρυθμούς. Ήταν ο πρώτος πρεσβευτής της jazz στην χώρα του tango και στην συνέχεια μετέφερε τον ήχο του σε όλη την Ευρώπη.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των αναζητήσεων είναι κάθε φορά που τον ακούμε, να συνειδητοποιούμε την ιδιότυπη χροιά που δίνει στο τάνγκο το οποίο εμποτίζει πάντα με τζαζ στοιχεία. Η μουσική του είναι πλούσια και παραπλανητική, τέτοια που στο πρώτο άκουσμα μπορεί να ακούγεται απλή και εύκολη αλλά στην συνέχεια συνειδητοποιεί κανείς πόσο μοναδική και σύνθετη είναι.

Το επόμενο ραντεβού του Caseres και του Tango Negro Trio θα είναι στις 26 Οτκωβρίου στη σκηνή του Gazarte.

Θα τραγουδήσουν, θα παίξουν και θα χρωματίσουν τις ρίζες του τάνγκο με το πραγματικό τους χρώμα: το μαύρο!

26 Οκτωβρίου 2012
Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 22.00

Πηγή: newsbeast

Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon