η βασιλοπιτα της λατινικης αμερικης

Μία συνταγή που αλιεύσαμε στο americalatina.com.gr Roscon de Reyes: Το κεικ των Τριών Βασιλιάδων Το Roscon de Reyes είναι ένα παραδοσιακό γλυκό το οποίο φτιάχνουν στη Λατινική Αμερική, κυρίως στο Μεξικό, το βράδυ πριν ή το πρωί των Θεοφανίων, στις 6 Ιανουαρίου.

Η έκτη Ιανουαρίου ειναι η ημέρα των «τριών βασιλιάδων» και είναι η μέρα που τα παιδιά λαμβάνουν τα δώρα τους απο τους τρεις βασιλιάδες ή σοφούς άντρες, οι οποίοι πήγαν τα δώρα στον μικρό Χριστό όταν γεννήθηκε. Αντί να λάβουν δώρα απο τον Άγιο Βασίλη, τα δώρα φέρνουν στα παιδιά οι τρεις μάγοι.

Μέσα στο Roscon de Reyes βάζουν διάφορα μικρά δωράκια. Μια πορσελάνινη φιγούρα μωρού, η οποία αναπαριστά το Θείο βρέφος κρύβεται βαθιά μέσα στην ζύμη του Roscon. Σε όποιου το κομμάτι βρεθεί το μωράκι θα είναι τυχερός όλο τον χρόνο, πρέπει να πάει το ομοίωμα στην τοπική εκκλησία και να κεράσει ταμάλες (γλυκά απο καλαμπόκι) στις δύο Φεβρουαρίου, την ημέρα της Καντελάρια, η οποία είναι η μέρα που εμφανίστηκε ο Χριστός στην εκκλησία.

Δείτε την συνταγή (υλικά και εκτέλεση) στο AmericaLatina.Com.Gr

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ
4 Σχόλια
  1. 5 έτη ago
    ladyespana

    Δεν ειναι πολυ ομορφο οτι ειμαστε τοσο διαφορετικοι αλλα κ τοσο ιδιοι? :)

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon