MARGARITA- el coctel del mundo

Η Μαργαρίτα είναι το πιο διάσημο κοκτέιλ όλο του κόσμου και μας έρχεται από το Μεξικό. Ίσως να ακούγεται κάπως παρωχημένη σήμερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι ένα διαχρονικό ποτό και, εάν και στη χώρα μας δεν το έχουμε και σε μεγάλη εκτίμηση, σε όλο τον ισπανόφωνο κόσμο και τις Η.Π.Α. είναι το πρώτο και μακράν το δημοφιλέστρεο κοκτέιλ.

Η Μαργαρίτα είναι ουσιαστικά ένα μίγμα τεκίλας, λικέρ, λεμονιού, λάιμ και πάγου. Ας δούμε τη βασική συνταγή και διάφορες παραλλαγές.

Υλικά

Γενικά η αναλογία είναι : 5 μέρη τεκίλα, 3 λικέρ και 2 χυμός λεμόνι-λάιμ
αλάτι
πάγος

Παρασκευή

βάζουμε σε ένα σέικερ, το θρυμματισμένο πάγο και τα άλλα υγρά. Πρέπει να έχουμε 50% tequila, 30% λικέρ triple sec και 20% χυμό λεμόνι-λάιμ. Χτυπάμε πολύ καλά. Το ειδικό ποτήρι το έχουμε βρέξει στο χείλος και το έχουμε ακουμπήσει πάνω σε μία στρώση αλάτι, για να κολλήσει κυκλικά. Σερβίρουμε με μία φέτα λεμόνι.

Παραλλαγές

Πολλοί, για να σπάσουν την ξινίλα, ρίχνουν στο μίγμα σιρόπι. Το σιρόπι φτιάχνεται βράζοντας για 3 λεπτά ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης. Όταν μπει στο μίγμα, πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς.

Σε κάποιους που δεν αρέσει η οξύτητα του λεμονιού υπάρχει άλλη λύση. Το λικέρ μπορεί να ποικίλει, αλλά πρέπει και να ταιριάζει. Η πιο σύνηθης παραλλάγη είναι με λικέρ κουαντρό, δηλαδή κουμ κουατ. Άλλες επιλογές είναι το grand marnier, αλλα και το blue caracao για την υπέροχη μπλε Μαργαρίτα. Μπορείτε , επίσης, να αλλάξετε το χυμό.

Τώρα για το εάν όντως ισχύει αυτό που λένε με το σκουλήκι που τοποθετείται στο ποτήρι με το ποτό, δεν γνωρίζουμε, αλλά ελπίζουμε να είναι απλά ένας μύθος.

Τελειώνοντας, να αναφέρουμε ότι υπάρχουν έτοιμες Margaritas πλέον σε όλα τα supermercados, για να γλυτώσετε όλον αυτόν τον κόπο. Όπως και νά’χει πάντως, άλλη μαγεία έχει να το φτιάχνεις μόνος σου.

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon