sangría

Ημέρα γιορτής, φαγητού και ποτού η σημερινή. Εάν έχετε αγοράσει κόκκινο κρασί για το τραπέζι και θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό και πρωτοτυπο, εμείς σας προτείνουμε το υπέροχο , διάσημο ισπανικό κοκτέιλ κρασιού, τη sangría. Η sangría πήρε το όνομά της από τη λέξη ‘sangre’, που θα πει αίμα, λόγω του χρώματός της , προφανώς. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα απλό κρασί με φρούτα, αλλά εάν προσέξετε κάποια βασικά σημεία στην παρασκευή, το αποτέλεσμα θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1/2 λίτρο ανθρακούχο νερό ή γκαζόζα
7 σφηνάκια κονιάκ
2 μήλα
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 αχλάδι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
κανελα

παρασκευη

πλένουμε πολύ καλα τα φρουτάκια μας και τα κόβουμε σε κυβάκια. Μπορούμε να μη βάλουμε όλα αυτά τα φρούτα, αλλά δε θα πρέπει να βάλουμε άλλου είδους, γιατί δε θα πετύχει. Ρίχνουμε το κονιάκ και τη ζάχαρη πάνω από τα φρόυτα και βάζουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κρασί , τη γκαζόζα και την κανέλα .Περιμένουμε μέχρι να κρυώσουν λίγο τα φρούτα μας και μετά προσθέτουμε όλο το μείγμα (με τη ζάχαρη κλπ) στο κρασί. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε, χωρίς πάγο, σε ποτήρια του κρασιού.

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ
7 Comments
  1. 13 έτη ago
    Meet-sos (eL GitaNo NegRo)

    Από τα αγαπημένα μου φλωρόποτα…
    :silly:

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon