τι ειναι η mulata?

Πρόκειται για μία λέξη που μπορεί κανείς πολύ συχνά να ακούσει σε τραγούδια της Λατινικής Αμερικής – και σε πολλά του καρναβαλιού – . Η mulata στα Ελληνικά θα μπορούσε να αποδοθεί με τη λέξη ‘ μιγάδα ‘ , πρόκειται, δηλαδή ουσιαστικά για μία γυναίκα με προγόνους και από τη λευκή και από τη μαύρη φυλή.

Ο όρος mulata, όμως, δεν είναι επιστημονικός ουτε επίσημος, αλλά χρησιμοποιείται μόνο στην καθομιλουμένη, για αυτό και … διχάζει πολλούς. Από τη μία πλευρά είναι αυτοί που λένε ότι η λέξη αυτή είναι ρατσιστική και οδηγεί σε διακρίσεις. Από την άλλη πλευρά είναι αυτοί που τάσσονται υπέρ της χρήσης της λέξης, καθώς υποστηρίζουν ότι είναι μία λαϊκή και καθημερινή έκφραση που δεν κρύβει διχόνοιες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Ισπανόφωνοι με το που ακούν αυτήν τη λέξη φέρνουν στο μυαλό τους τις σέξυ γυναίκες του καρναβαλιού, που τους παίρνουν τα μυαλά. Είναι , άλλωστε, γνωστό ότι αυτές οι γυναίκες είναι οι πρώτες στην προτίμηση των περισσότερων. Είναι , δηλαδή , θα λέγαμε, ο όρος αυτός απόλυτα συνυφασμένος με την ομορφιά και τον αισθησιασμό.

Κατηγορία: ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
14 Comments
  1. 13 έτη ago
    Rosa

    εν τω μεταξυ τι κουκλαρες που ειναι αυτες οι μιγαδες
    παντα ομως
    :-P

  2. 13 έτη ago
    Rosa

    εχω δει λευκη ασχημη
    εχω δει μαυρη ασχημη
    μιγαδα ασχημη δεν εχω δει ποτε

  3. 13 έτη ago
    Rosa

    εχω δει κι εδω στη σχολη
    στην τηλεοραση περισσοτερο
    διασημες κι ετσι

    • 13 έτη ago
      Meet-sos (admin)

      Στην τηλεόραση όλες μουνάρες είναι, χαίρω πολύ… η πραγματικότητα είναι το θέμα… Σου έχω πολλάκις πει για έναν γνωστό μου που είχε πάει Βραζιλία και είχε απογοητευτεί σε αυτό το θέμα.

  4. 13 έτη ago
    Rosa

    οι βραζιλιανες ειναι μπαζα
    εγω μιλω για τις μιγαδες γενικα
    σε αλλες χωρες

  5. 13 έτη ago
    smoschid

    Θέλω να ρωτήσω: η λέξη Morena (el moreno, la morena) έχει απαξιωτικό ή υβριστικό χαρακτήρα. Είναι ευγενικό να χρησιμοποιήσουμε το moreno/morena ;

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon